ГоловнаНовини ► Мовчан Зюганову: "Союз ніколи не відродиться"
знайти

Мовчан Зюганову: "Союз ніколи не відродиться"

Мовчан Зюганову: "Союз ніколи не відродиться"За подібні висловлювання має відповідати нинішня влада

Українська влада дозволяє сприяти формуванню проросійського клімату в Україні. 

Про це кореспонденту Gazeta.ua сказав "бютівець" Павло Мовчан, коментуючи нещодавній виступ лідера КПРФ Геннадія Зюганова у Криму.

"Саме від української влади залежить, чи ми є українською державою, чи тимчасовим утворенням. І немає чого нарікати на Зюганова, Путіна чи Лужкова. Треба говорити про тих, хто сьогодні прийшов до влади", - наголосив він.

Нардеп назвав заяву Зюганова про возз'єднання України, Росії та Білорусі безперспективною ідеєю.

"Ніколи в житті не відродиться Cоюз. Аби це сталося, потрібна серйозна ідеологія, яка була в 30-х роках минулого століття. Але і тоді імперія загинула, бо вона переформатувалася на більшовиків. Ідеологія зникла. І зараз просто так міфологеми не можна впровадити у свідомість людей. Тому ідеї Зюганова - це не аргумент. Це несерйозно, - підкреслив він. - Це може спрацювати тільки на постсовковий прошарок, який заностальгував".

Мовчан зазначив, що в гуманітарній сфері влада робить все, щоб підносить людей на спротив.

"Своїми провокативними позиціями в інформаційній сфері все робиться для того, щоб викликати хвилю спротиву. І, тим більше, яка ідеологія? А чому не дружити з Америкою? З Польщею?”, - запитав нардеп.

"Бютівець" додав, що раніше російські чиновники не дозволяли собі робити подібних заяв.

"Тоді ні Зюганов, ні Лужков не дозволили б собі подібних речей. Вони остерігалися. А зараз йде глухе потурання", - наголосив Мовчан.

Нагадаємо, депутат Держдуми РФ Геннадій Зюганов виступив за возз'єднання Росії, України і Білорусі: "Для мене росіяни - це великороси, малороси і білороси. Я вважаю, що головна трагедія наших народів - поділ, який тоді відбувся. Я наполегливо закликав і закликаю російську, українську, білоруську владу усе зробити для того, щоб відновити розірвані зв'язки".

Новину додано у середу, 18 серпня 2010 року, о 09:58, показати всі новини за середу, 18 серпня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Нові україно-російські відносини", показати всі новини по темі "Нові україно-російські відносини"

Ще новини по темі: