ГоловнаНовини ► Волинські МНС-ники попереджають про нову «хвилю» підвищення пожежної небезпеки зі стартом осінньо-польових робіт
знайти

Волинські МНС-ники попереджають про нову «хвилю» підвищення пожежної небезпеки зі стартом осінньо-польових робіт

На Волині рятувальники докладають максимум зусиль, щоб запобігти пожежам у період осінньо-польових робіт. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в ГУ МНС України у Волинській області.

За минулі вихідні працівники МНС притягнули до адміністративної відповідальності 23 особи, які спалювали суху траву та післяжнивні залишки на полях та присадибних ділянках, а в Любешівському та Ратнівському районах палії відповідали перед законом за розкладання багаття та спалювання сухої трави у лісах.

Наприкінці серпня та упродовж вересня рятувальники очікують на чергову «хвилю» підвищення пожежної небезпеки, адже в області стартували осінньо-польові роботи. Відтак, рятувальники активізують свою діяльність щодо запобігання таким пожежам: інспектори органів держпожнагляду й надалі здійснюватимуть заходи із виявлення та притягнення до відповідальності паліїв.

Розкладаючи багаття на власних полях, громадяни ризикують стати винуватцями пожеж на торфовищах та у лісових масивах. Упродовж минулих років в області зафіксовані випадки, коли полум’я з підпаленої трави та бадилля перекидалося на господарські споруди і навіть на житлові будинки. Окрім того, під час таких пожеж виділяються продукти горіння, здатні завдати шкоди здоров’ю і навіть життю оточуючих.

Щоб уникнути неприємностей, краще створити компостні ями, куди й скласти рослинні залишки із прибраних полів.

Головне управління МНС в області звертається до мешканців краю з проханням: якщо ви виявили порушників, які розкладають багаття на городах, поблизу лісосмуг чи деінде, телефонуйте за номером «101», чи повідомте в органи місцевої влади. Пам’ятайте – спільними зусиллями можна запобігти пожежам. Не залишайтеся байдужими, адже це стосується кожного!

Рятувальники нагадують головам сільських рад та керівникам господарств: у випадку виявлення згаданих правопорушень на території сільської ради чи сільгосппідприємства, окрім власне паліїв вони також будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Посадовцям органів місцевої влади необхідно подбати про боєздатність місцевих пожежних команд, адже у випадку виникнення пожежі у сільській місцевості, саме вони зазвичай першими прибувають до місця лиха й вступають у боротьбу з вогнем до прибуття основних пожежно-рятувальних підрозділів.

А паліям варто затямити: збитки від пожеж в екосистемах, завдані внаслідок спалювання сухої рослинності, їм доведеться відшкодовувати з власної кишені. Будьте обережні з вогнем! Дотримуйтеся правил безпеки!

Новину додано у четверг, 26 серпня 2010 року, о 17:34, показати всі новини за четверг, 26 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: