ГоловнаНовини ► Почесних громадян Волині побільшало
знайти

Почесних громадян Волині побільшало

Під час сесії Волиньради відзнаки «Почесний громадянин Волині» вручили двом діячам. Про це інформує інтернет-видання «Волинська правда».

Зокрема, голова Волиньради Анатолій Грицюк виконав цю урочисту місію і нагородив почесного ректора Волинської духовної семінарії Петра Влодека та почесного професора ВНУ імені Лесі Українки, ВІЕМу та ЛНТУ, мецената, діяча організації «Мости в Європу» Карл Герман Грог.

Останній подякував за високу честь для іноземця – стати почесним громадянином Волині. Він коротко розповів німецькою про діяльність їхньої організації, а також про спільні українсько-німецькі проекти, зокрема про поховання загиблих у ІІ Світовій війні. «Я бажаю вашій і тепер уже моїй Батьківщині успіху і розвитку! Бажаю вам розумного уряду, і щоб не було ворожнечі між партіями! Бажаю також порозуміння між народами! Ми прагнемо, щоб Україна стала повноправним членом європейського співтовариства, проте просимо не забувати про Росію і співпрацю із нею», – сказав меценат. Завершення його промови потонуло в оплесках. Проте виступ німця розтягнувся у часі. Керуючий обов’язками Волиньради Андрій Киричук намагався оголосити про інші нагороди – почесні грамоти обласної ради. Проте Грицюк перебив його словами: «Андрій Сидоровичу, почекайте!». Таким чином виступ німецької делегації був продовжений, адже меценат прибув на сесію Волиньради із дружиною.

Також голова Волиньради Анатолій Грицюк привітав присутніх із наближенням Дня знань.

Зі сцени роздали почесні грамоти Волиньради та щорічні нагороди за високий внесок у розвиток волинської освіти і науки – вони дісталися науковцям двох вузів – Світлані Герасимчук та Світлані Гаврилюк.

Грицюк продовжив, за його словами, «приємну серію вітань» і привітав депутатів, що святкували свої дні народження в міжсесійний період. Кількість серпневих депутатів-іменників перевалила за десяток. Свій день народження святкували Микола Романюк, Ігор Коцан, Віктор Чорнуха та інші.

Новину додано у п'ятницю, 27 серпня 2010 року, о 10:53, показати всі новини за п'ятницю, 27 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: