ГоловнаНовини ► Комунальним майном області має управляти волинська громада, – ВО «Свобода»
знайти

Комунальним майном області має управляти волинська громада, – ВО «Свобода»

25 серпня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук заявив про намір створити окремий орган при обласній державній адміністрації, який управлятиме майном обласної комунальної власності. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в прес-службі ВО «Свобода».

Подібні ідеї останнім часом озвучуються вже неодноразово. На думку ВО «Свобода», твердження про те, що облдержадміністрація розпоряджатиметься комунальним майном та комунальними підприємствами ліпше, ніж обласна рада, – безпідставні. Варто згадати хоча б систему управління майном держави та волинської громади у 90-ті роки минулого століття, коли комунальним майном управляла саме ОДА. В цей час за безцінь продавалися величезні майнові комплекси, у ті роки «прихватизовувалися» цілі підприємства. Через дії чи бездіяльність посадовців ОДА виник ряд майнових конфліктів у волинських селах, окремі з яких не розв’язані й дотепер.

За існуючого стану речей майно обласної комунальної власності працює на громаду. Комунальні підприємства дають робочі місця волинянам, спрямовують кошти до обласного бюджету і сплачують податки. У 2010 році обласні комунальні підприємства мають сплатити 7,4 мільйона гривень податку на додану вартість, планують реалізувати товарів, робіт та послуг на суму 144 мільйони 591 тисячу гривень. Далеко за межами області відомі санаторії «Лісова пісня», «Пролісок», «Турія». Факти і цифри свідчать про те, що обласні комунальні підприємства займають суттєву частку в економіці нашого краю.

Волинська обласна організація ВО «Свобода» не ідеалізує роботу обласної ради теперішнього скликання у сфері управління комунальним майном. Ми вважаємо, що в області досі не повністю використовуються наявні резерви розвитку. Але для того, щоб у найвищого представницького органу краю залишалася можливість це зробити, необхідно, щоб відповідні питання залишалися в компетенції обласної ради, як представника волинської громади, а не облдержадміністрації, яка нині представляє антинародний режим Януковича.

«Свобода» переконана, що новий склад Волинської обласної ради, у якій буде фракція ВО «Свобода», доведе свою спроможність ефективно управляти обласним комунальним майном та підприємствами. Ефективний менеджмент та оптимізація структури і механізмів управління комунальним майном територіальної громади Волинського краю буде одним із ключових завдань фракції «Свобода» в оновленій Волинській обласній раді.

Тому розцінюємо заяви Бориса Клімчука щодо передачі обласного комунального майна до компетенції ОДА як намагання отримати безперешкодний доступ до майна та підприємств, що належать волинській громаді. У цей «ласий шматок» майна громади зокрема входить один із найбільших операторів фармацевтичного ринку регіону ДВТП «Волиньфармпостач», обласне комунальне лісогосподарське підприємство «Волиньоблагроліс», КП «Волинське обласне бюро технічної інвентаризації», три санаторії та ряд інших важливих об’єктів.

Волинська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від нинішнього складу обласної ради не піддаватися на спроби ставлеників Януковича забрати функцію управління майном волинської громади у свої руки.

Новину додано у п'ятницю, 27 серпня 2010 року, о 10:53, показати всі новини за п'ятницю, 27 серпня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: