ГоловнаНовини ► ПР ініціює створення російсько-українських шкіл
знайти

ПР ініціює створення російсько-українських шкіл

ПР ініціює створення російсько-українських шкілНа думку регіоналів, школи, які будуть готувати дітей до навчання в Росії, - необхідні: такі "елітні школи стануть осередками російської культури" в Україні.

В Україні необхідно створити російсько-українські школи, випускники яких могли б продовжувати навчання в Росії. З такою ініціативою виступив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Він пояснив, що через відмінності у системах освіти українські дипломи про середню освіту не котируються в Росії. "Освітня програма України та Росії відрізняється. Українська програма відстає, тестування не збігаються", - повідомив депутат в ході круглого столу в Сімферополі.

За словами Колесніченка, в Україні необхідно ввести освіту "за російськими і за українськими стандартами".

Він також додав, що незабаром в країні з'являться навчальні комбінати, випускникам яких будуть видавати два дипломи: один - за українською програмою навчання, другий - за російською. На думку Колесніченка, такі "елітні школи стануть осередками російської культури" в Україні.

Як відомо, раніше Колесніченко визнав, що сьогодні технічно і практично неможливо надати статус державної російській мові в Україні.

Новину додано у середу, 13 жовтня 2010 року, о 10:46, показати всі новини за середу, 13 жовтня 2010 року
Категорія "наука та здоров'я", показати всі новини категорії "наука та здоров'я"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Освіта", показати всі новини по темі "Освіта"

Ще новини по темі: