ГоловнаНовини ► Сергій Мартинюк: порада від мене: любити і вірити..
знайти

Сергій Мартинюк: порада від мене: любити і вірити..

Сергій Мартинюк: порада від мене: любити і вірити..Сергій Мартинюк – власник культурно-мистецької агенції "Арт-Захід", соліст відомого усім волинянам гурту «ФІОЛЕТ» і зокрема людина, з найрізноманітнішим внутрішнім світом.

Його захоплення, заняття безпосередньо засвідчують це. Не кожному вдається поєднати своє хобі зі своєю роботою, при цьому отримуючи величезне задоволення від життя та того, що робиш.

- Ти родом з Дубна. Як попав до Луцька?

- До Луцька я потрапив у далекому 2004-му, коли поступив до тодішнього Волинського держуніверситеу на історичний факультет - спеціальність "Політологія". Після закінчення ВУЗу лишився жити в Луцьку...

- Розкажи детальніше про свою діяльність? У яких організаціях Ти задіяний, і що входить у Твої обов’язки?

- Діяльність моя за останні роки носила різносторонні напрямки. Окремо можна говорити про громадсько-політичну дільність, якою я займався з часів Помаранчевої революції 2004-го... Молодіжна організація Національний Альянс, її волинський осередок, яким я свого часу керував та входив до керівництва всеукраїнської організації. Там я займався патріотичним вихованням молоді, дещо з часом перекваліфікувавшись на культурно-мистецьку площину роботи, так мною були засновано відомі для лучан культурні проекти "Форпост" та "Бандерштат". З часом громадська діяльність відійшла дещо в бік, і я зайнявся організацією власної справи - так виникла культурно-мистецька агенція "Арт-Захід", яка займається організацією різного роду культурних та розважальних закладів - від альтернативних рок-концертів і квестів до корпоративів для відомих бізнес-компаній нашого регіону. Зараз в моєму житті постала найвагоміша тема - мій музичний гурт «ФІОЛЕТ». Загалом, зі своїми життєвими пріоритетами я визначився:).

- Що для Тебе гурт «Фіолет»? Яку роль у Твоєму житті він відіграє?

- Більше ніж рік існування «ФІОЛЕТУ» нічого не поміняли у моєму ставленні до власного гурту - як і колись, це можливість самореалізуватися в творчому плані, адже тривалий час я займався суто організаторською роботою, яка не давала можливості думати над власними проектами... Все, що писалося - писалося в стіл, максимум - близькому оточенню на моїх сторінках в інтернеті. Прийшов момент, коли знайшлися можливості, і люди втілити в життя всі мої ідеї: вірші, майбутні пісні. Так і зараз. Той маленький успіх, який приніс нам «ФІОЛЕТ», тепер дозволяє заробляти невеликі гроші на своїй улюбленій справі. Але це нюанси. Для мене найважливіше робити те, що мені подобається і відчувати, що це йде до людей і допомагає їм. А це важливо. В моєму житті неодноразово були моменти, коли ніякі люди не могли допомогти, допомагала тільки музика. Тому я поважаю і люблю кожного нашого знаного і незнаного шанувальника...

- Розкажи секрет успіху, чи як тобі вдається хобі перетворити на професію?:)

Секрету як такого немає. Є підхід: професіональний та якісний. Підхід, який вимагає від тебе максимальної любові до своєї справи та віри в те, що ти робиш. Це несе в собі дуже потужну енергетику і не може не торкатися інших. З самого початку те, що я робив, абсолютно не межувало з якимось прагненням заробити на цьому. Тільки тоді, коли ця робота вийшла на більш пристойний рівень, з'явились знаючі люди, які це оцінили і почали звертатися за допомогою і послугами:) Тому якщо і говорити про якісь рецепти, то порада від мене - любити і вірити, і все буде.

- Наскільки мені відомо, Ти і є автором пісень. Що надихає, як створюєш їх?

- Здебільшого я є автором текстів пісень та мелодійних задумок, решту ми створюємо разом з гуртом, людьми, яких я вважаю одними з кращих луцьких музикантів. Моє основне натхнення - наявність вільного часу, а образи завжди зі мною, як і декілька записників, які постійно лежать в моєму наплічнику. Пишу пісні, а точніше їх тексти так званим методом потоку свідомості - не підбираючи тих чи інших рим, по суті викладаючи масив тексту на єдиному подиху.. Так зберігається справжність твору, яку я рідко коли піддаю корективам.

- Над чим ви зараз працюєте?

- Зовсім за трохи ми презентуємо нашим слухачам свій другий пісенний доробок - акустичний міні-альбом з чотирьох пісень "Ігри з Датами в Календарі", пісенькою з якого ("Свято Наближається!") ми вітали українців з новорічними святами... З лютого починається робота над нашим другим студійним альбомом, який плануємо презентувати до кінця року. Скоро визріємо до ідеї кліпу та нарешті втілимо її у життя:)

- Які стосунки панують між учасниками гурту? Який ваш стиль життя?)

- Стосунки між учасниками гурту абсолютно гармонійні, хоча всі ми різні люди. Я, для прикладу, з нашим гітаристом - наймолодші учасники команди, і обоє не маємо музичної освіти. Двоє музикантів одружених, один з них має дитину. В кожного з нас різні життєві інтереси, музичні смаки, але об’єднані ми однією дуже хорошою, позитивною фішкою під назвою "фіолет-стайл". В цьому і полягає певний стиль життя - без обмежень, творчих табу, рамок та забобонів, як в старі добрі рокенрольні часи, про які говорять, що їм вже ніколи не бувати в наші дні. Але той, хто з’їздив би з нами принаймні на один концерт, відчув би весь дух рок-н-ролу. Я це гарантую.

- Відомо, що Ти неодноразово співпрацював з гуртом «Тартак». Розкажи декілька слів про цих хлопців. Як Ти ставишся до Сашка?

- Для мене «ТАРТАК» - один з кращих гуртів на сучасній українській сцені, який вже по праву можна назвати культовим. Гурт свого часу суттєво повпливав на мої музичні смаки і власне на мене, як на майбутнього вокаліста. Нішу, яку вони зайняли, ніхто краще за них в нашій країні не презентує. Попри деякі зміни в складі, які спостерігалися протягом часу існування команди, там завжди грали справжні фахівці, знавці своєї справи. Щодо Сашка Положинського, то він в сучасному шоу-бізнесі займає окреме місце як людина, яка є трибуном національно-патріотинчої частки українського творчого люду. Сміливим трибуном. Тому я звісно його поважаю, і вважаю стовпом української якісної музики та зразком твердого українського характеру.

- Щоб Ти порадив новоствореним гуртам?

- Тут, як і в питанні власної справи, потрібно любити те, що ти любиш, і вірити в успіх своєї роботи. Якщо він звісно тобі потрібен. А ще завжди потрібно робити щось своє.. Хай воно можливо десь не сприйметься, але СВОЄ. Потрібно розвиватися, працювати над якістю свого продукту, і не забувати, що живемо ми в 21 столітті, в якому зіркою можна стати не вилазячи із дому та рамок власного ПК. Але це в тому випадку, якщо ти дійсно талановитий!

- Які якості Ти цінуєш у людях, і навпаки, які не одобрюєш?

- Як на мене в людях головне щирість і прямота, бо що найбільше дратує - поширене зараз лицемірство. Гірко і неприємно про це говорити, але особливо воно поширене серед типу творчих людей. Я люблю бути впевненим у людях, які поруч, і мені важлива їх прямолінійність і відвертість. Зрештою, я намагаюся бути таким самим, хоча багато хто ставить мені це в мінус. Але це їхні власні проблеми.

- Як би Ти описав себе?

- Мммм.. Це дуже складне питання:) Я зануда, помішаний на музиці і всяких цікавих для мене речей. Здебільшого люблю лежати в ліжку з книжкою, ніж бути частиною якоїсь гамірної компанії. Мій гумор часто не сприймається людьми, а поведінка виходить за рамки морально-етичних комплексів. Я лаюся, але не маю шкідливих звичок. Найбільше чого я потребую від людей - розуміння. В мене немає друзів як таких, саме через те, що я зануда. Але в мене є плеєр і електронна книжка)..

- Яким дівчатам надаєш перевагу?:)

-Я віддаю перевагу дівчатам на противагу модним тенденціям.

- На завершення, чи маєш власний девіз?

- Був такий колись, значився в назві мого закинутого інтернет-щоденника - "Вмри, але Живи!"

-Дякую за цікаву розмову і успіху у всіх Твоїх починаннях!


Спілкувалася Саша Містюк

Новину додано у середу, 12 січня 2011 року, о 15:08, показати всі новини за середу, 12 січня 2011 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Гості Westua.net", показати всі новини по темі "Гості Westua.net"

Ще новини по темі:

  • Той, хто славить рідний край!

    Той, хто славить рідний край! (30.03.2011 15:53)

    Засновник Торчинського краєзнавчого музею, Заслужений працівник культури України, Гуртовий Григорій Олександрович, включений до енциклопедій «Кращі люди України».
  • Роман Михайлович Маслиган - кращий вчитель року з фізкультури

    Роман Михайлович Маслиган - кращий вчитель року з фізкультури (24.01.2011 11:26)

    Видатний спортсмен, тренер, вчитель , керівник. Так можна охарактеризувати кращого вчителя року з фізкультури, Майстра спорту України, провідного тренера з карате Закарпаття, досвідченого спортсмена , керівника Закарпатської обласної федерації карате Шотокан – Романа Михайловича Маслиган, який виховує в м. Мукачеві та залучає до здорового способу життя хлопчиків та дівчаток у вільний від роботи час.
  • Віктор Новосьолов: «Весь час займаюсь музикою - 24 години на добу..»

    Віктор Новосьолов: «Весь час займаюсь музикою - 24 години на добу..» (14.01.2011 22:58)

    «АННА» - один з найвідоміших гуртів на альтернативній сцені України. Альбоми «Спіймай мене», «Карматреш», «Срібна змія» отримали неабияке визнання слухачами важкої музики.
  • Адвокат Олег Максимович

    Адвокат Олег Максимович (20.07.2010 12:10)

    Адвокат Олег Максимович в гостях на Westua.net
  • Ева Пурпуровська: "Краса і світло – в серцях звичайнісіньких людей: варто тільки шукати"

    Ева Пурпуровська: "Краса і світло – в серцях звичайнісіньких людей: варто тільки шукати" (25.06.2010 12:47)

    27-28 червня з 21 до 04 години відбудеться унікальна мистецька подія - арт-шоу «Ніч у луцькому замку - 2010». Гостями свята буде, зокрема, україно-ірландський гурт Dark Patrick. Учасниця гурту Ева Пурпуровська погодилась дати інтерв'ю кореспонденту Westua.net.