ГоловнаНовини ► Роман Михайлович Маслиган - кращий вчитель року з фізкультури
знайти

Роман Михайлович Маслиган - кращий вчитель року з фізкультури

Роман Михайлович Маслиган - кращий вчитель року з фізкультуриВидатний спортсмен, тренер, вчитель , керівник. Так можна охарактеризувати кращого вчителя року з фізкультури, Майстра спорту України, провідного тренера з карате Закарпаття, досвідченого спортсмена , керівника Закарпатської обласної федерації карате Шотокан – Романа Михайловича Маслиган, який виховує в м. Мукачеві та залучає до здорового способу життя хлопчиків та дівчаток у вільний від роботи час.

- В свій час коли я навчався в школі батько мене записав в спортивну секцію по карате в місцеву ДЮСШ- каже Роман Михайлович, а вже практичний досвід здобув служачи в повітрянодесантних військах України. Повернувшись зі служби організував спортивний клуб карате «Сінай» , який став основою у заснуванні обласної федерації карате Шотокан. Можна сказати ,що карате мені дало багато чого в житті. Я став впевненіший, сильніший і як недивно почав розуміти сенс життя через карате.

Роман Михайлович Маслиган

(До речі Роман Михайлович одружений, виховує сина, жінка - кандидат економічних наук. За свою спортивну кар’єру став Чемпіоном України з куміте, Призером Чемпіонату Європи та України, учасником багатьох Всеукраїнських та Міжнародних змагань.)

Роман Михайлович Маслиган

Романе Михайловичу розкажіть про структуру федерації, про змагання які ви організовуєте.

Ну по-перше хочу сказати що Шотокан карате-до займає достойне місце в нашій області серед видів спорту. В нашій федерації є майстри спорту України ,кандидати в МС , розрядники. Хороші клуби є на Іршавщині, в м Виноградові. Розвивають спортивний напрямок карате і в Тячівському р.н. Дуже приємно , що обласні змагання проводяться під керівництвом управління молоді та спорту ОДА. Це дає обласним змаганням статусу офіційних. За підсумками цих змагань спортсмени отримують звання та спортивні розряди. На всеукраїнському рівні ми співпрацюємо з національною асоціацією карате (JKS). Де наші спортсмени беруть участь у національних чемпіонатах.

А кого б зі свої вихованців Ви б могли відзначити?

- Талановитих учнів в мене багато. Як що судити по досягненням то це брати Михайло та Андрій Дзямки, Валерій Дячук, Єгорова Юлія, Забишній Сергій, Бауман Владік, Багато юних спортсмені прийшли до мене на початку року, я думаю що з них виросте хороша зміна досвідченим спортсменам.

Романе Михайловичу свого часу ви були керівником відділу молоді та спорту м. Мукачево .

-Так -це правда. Бувають моменти в житті коли приходиться вибирати- я вибрав спорт і своїх учнів. В мене багатий досвід як вчителя так і тренера .Я думаю що в рідному місті я принесу більше користі як вчитель чим посадовець. Робота на керівній посаді дала мені практичний досвід організатора.

А чи є послідовники з ваших учнів хто б хотів стати тренером?

-Так. Це Микола Волощук-талановитий спортсмен, переможець багатьох турнірів, який навчаеться в Ів. Франківському коледжі фізичної культури.

Щоб ви хотіли побажати своїм учням в 2011 році?

-Ну по-перше впевненості в своїх силах, менше хворіти, і нових перемог в новому році на татамі і вжиті. 
Марія Кравчук

Новину додано у понеділок, 24 січня 2011 року, о 11:26, показати всі новини за понеділок, 24 січня 2011 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Івано-Франківщина, показати всі Новини Івано-Франківська
Тема: "Гості Westua.net", показати всі новини по темі "Гості Westua.net"

Ще новини по темі: