ГоловнаНовини ► У Луцьку біля пам’ятника Шевченку відбувся мітинг-реквієм до 150-ої річниці перепоховання Кобзаря
знайти

У Луцьку біля пам’ятника Шевченку відбувся мітинг-реквієм до 150-ої річниці перепоховання Кобзаря

Біля пам’ятника Великому Кобзареві перед головним корпусом Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася панахида і мітинг-реквієм, присвячені 150-ій річниці перепоховання праху Тараса Шевченка. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

У них взяли участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук та секретар міської ради Григорій Пустовіт, представники громадських організацій, лучани. Священики Української православної церкви Київського патріархату відслужили заупокійну панахиду, після чого представники влади та громадськість міста поклали квіти до пам’ятника.

До присутніх з промовою звернувся Святослав Кравчук. Від міської влади він подякував «усім тим, хто сьогодні прийшов вшанувати пам’ять простої людини, але – Великого Українця. Аби мати те, про що мріяв Тарас Шевченко, – українці повинні любити свою землю і шанувати тих людей, які сьогодні є символами нашої держави».

Довідка «ВП»

У травні 1861 року домовину з прахом Тараса Шевченка перевезли до Києва. 20 травня 1861 року на пароплаві «Кременчук» з Києва прах Шевченка потрапив до Канева. Дві доби домовина знаходилась в Успенському соборі, а 22 травня було відслужено у церкві панахиду, і прах віднесли на Чернечу гору.

Новину додано у понеділок, 23 травня 2011 року, о 11:54, показати всі новини за понеділок, 23 травня 2011 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: