ГоловнаНовини ► Побоюючись дефолту в США, інвестори підняли ціни на золото
знайти

Побоюючись дефолту в США, інвестори підняли ціни на золото

Побоюючись дефолту в США, інвестори підняли ціни на золотоЦіна золота на світовому ринку 27 липня досягла нового історичного максимуму - 1628 доларів за унцію. До 2012 року ціни можуть переступити позначку в 2 тис. доларів

Як повідомляє Коммерсант-України, інвестори нарощують позиції в золоті, оскільки побоюються технічного дефолту в США. Він наступить, якщо американський уряд в найближчий тиждень не домовиться з конгресом про підвищення рівня держборгу.

«Незалежно від того, яке рішення буде прийнято, довіру до економіки США вже підірвана, а інвестори і далі будуть іти в більш надійні інструменти, такі як золото, єна і швейцарський франк», - відзначає начальник відділу експорту дорогоцінних металів Номос-банку Володимир Устименко. Він вважає, що до кінця року ціна золота може досягти 1,75 тис. доларів за унцію.

За розрахунками аналітика "Allianz РОСНО Управління активами» Аріїла Чорного, ціни на золото будуть рости до кінця 2012 року, поки світова економіка не вийде в смугу стійкого зростання, а центральні банки ключових країн не почнуть жорсткість монетарної політики. «До того часу вартість золота може зрости до 2 тис. доларів за унцію", - підкреслює аналітик.

Новину додано у четверг, 28 липня 2011 року, о 10:18, показати всі новини за четверг, 28 липня 2011 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Світ, показати всі Новини Світу
Тема: "Україна і світ", показати всі новини по темі "Україна і світ"

Ще новини по темі:

  • Україна і Литва підписали договір про військове співробітництво

    Україна і Литва підписали договір про військове співробітництво (15.04.2011 9:22)

    У ході візиту в Україну міністра національної оборони Литви Раси Юкнявічене був підписаний договір про співпрацю у військовій сфері
  • Європарламент не спускатиме очей з України (13.02.2011 16:04)

    Світовий Конгрес Українців просить Європарламент продовжувати моніторинг рівня демократії в України. Про це йдеться в листі президента СКУ Євгена Чолія до президента Європарламенту Єжи Бузека, повідомляє сайт СКУ.
  • Українці в США не довіряють Януковичу

    Українці в США не довіряють Януковичу (22.09.2010 10:06)

    Колишній голова Українського конгресового комітету Америки Аскольд Лозинський вважає нещирим лист президента Віктора Януковича до цього комітету.
  • Янукович продовжує спрау Кучми у Китаї

    Янукович продовжує спрау Кучми у Китаї (06.09.2010 11:22)

    Відносини Китаю та України, які активно розвивалися при президенті Леоніді Кучмі, проте охололи під час президентства Віктора Ющенка, оновлено завдяки "епохальному" візиту глави української держави Віктора Януковича в КНР.
  • Сі бриз – 2010 (12.07.2010 12:04)

    В Одесі вібдулось відкриття українсько-американських навчань “Сі бриз – 2010”