ГоловнаНовини ► У Луцьку до Замку Любарта та підземель можна буде потрапити безкоштовно
знайти

У Луцьку до Замку Любарта та підземель можна буде потрапити безкоштовно

27 вересня Луцьк святкуватиме Всесвітній День туризму, – про це сьогодні журналістам розповів Луцький міський голова Микола Романюк. Інформує інтернет-видання «Волинська правда».

Говорячи про розвиток туризму в місті, Романюк зазначив: «Я не хочу сказати, що нічого не робилося у місті Луцьку. Це було би неправильно…Є заходи, якщо взяти «Ніч у Луцькому Замку», який уже став якоюсь «фішкою» у цьому напрямку…Той самий фестиваль «Поліське літо з фольклором», який також став відомим на усю Європу…Але явно цього не достатньо», – зізнався Романюк.

Мер Луцька зауважив, що до цього часу місто не має «чіткої дорожньої карти» у галузі туризму, та разом з тим згадав про цільову програму, яка була прийнята на сесії міської ради. «Якщо говорити про ті об’єкти, які у нас є – Луцький замок чи Музей Волинської ікони, чи все, що є Старому місті, підземелля і все інше, воно маловідоме людям. Ми сьогодні, на жаль, ще не заявили про себе на весь голос», – зауважив Романюк.

У Луцьку, за словами начальника відділу туризму міської ради Наталії Бунди, День туризму проходитиме під гаслом: «День відкритих дверей та відкритих можливостей». Як повідомила чиновник, йдеться про вільний вхід до музеїв Луцька, до замку та підземелля костелу святих Петра і Павла.

До слова, 27 вересня у центральній частині міста та Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки проходитиме ярмарок туристичного спорядження, виставка дитячих робіт «Луцьк моїми очима», виставка робіт «Гривня незалежної України – 15 років»,театралізоване дійство «Від козацької доби до Другої світової війни», майстер-клас зі скелелазіння та інше.

Новину додано у вівторок, 20 вересня 2011 року, о 15:16, показати всі новини за вівторок, 20 вересня 2011 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: