ГоловнаНовини ► "Батьківщина" просить Захід не пускати до себе Януковича і арештувати рахунки
знайти

"Батьківщина" просить Захід не пускати до себе Януковича і арештувати рахунки

"Батьківщина"  просить Захід  не пускати до  себе Януковича  і арештувати рахунки"Батьківщина" закликає країни євроатлантичної спільноти закрити в’їзд до себе президенту Віктору Януковичу і ключовим фігурам його команди, а також арештувати їхні закордонні рахунки.

Про це йдеться  в заяві партії, розповсюдженій у вівторок, 18 жовтня.

"Віктор Янукович  взяв курс на згортання європейської інтеграції, загострення стосунків з Євросоюзом, відмову від підписання ключових угод з ЄС і на закріплення в Україні авторитарного режиму кримінальної олігархії, несумісної з європейською політичною культурою та європейськими цивілізаційними цінностями", - констатує "Батьківщина".

"Янукович  не розуміє або не хоче зрозуміти,  що масштаби створеної його  руками кризи в стосунках України  з ЄС значно ширші, ніж переслідування  Юлії Тимошенко, її незаконне  ув’язнення та спроби знищити своїх опонентів", - зазначає партія.

За словами  соратників Тимошенко, "в анамнезі Януковича – узурпація влади, згортання свободи слова та свободи зібрань, придушення ділової та політичної конкуренції, корупція, незаконна експропріація бізнесів на користь Сім’ї та правлячої партії, використання правоохоронних органів в політичних та підприємницьких інтересах очільників режиму".

"Безумовно, така поведінка Януковича потребує жорсткої реакції. Але Україна не повинна розплачуватись за клептоманські та диктаторські замашки чинного президента", - вважає "Батьківщина".

"Мають бути  запроваджені персональні санкції  проти Януковича, ключових фінансових та політичних фігур, на яких тримається режим та на виконавцях їхніх злочинних наказів. Всій цій групі осіб та членам їхніх родин слід закрити в’їзд до країн Тимошенко.

"Дієвим засобом  протидії диктаторському режиму  має стати арешт закордонних  рахунків родини Януковича, його оточення та афільованих з ними компаній, блокування транзакцій євроатлантичної спільноти", - переконані соратники незаконно привласнених ними коштів", - додають вони.

"Батьківщина"  також додає, що перед загрозою "як ніколи реальної небезпеки" всі патріотичні сили повинні виступити разом та зупинити "сповзання України до міжнародної ізоляції та системної політичної та соціально-економічної кризи".

Новину додано у середу, 19 жовтня 2011 року, о 11:12, показати всі новини за середу, 19 жовтня 2011 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Справа Тимошенко", показати всі новини по темі "Справа Тимошенко"

Ще новини по темі: