ГоловнаНовини ► «БАТЬКІВЩИНА» ВІДСТОЯЛА СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ
знайти

«БАТЬКІВЩИНА» ВІДСТОЯЛА СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

«БАТЬКІВЩИНА» ВІДСТОЯЛА СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ20 жовтня фракція «БЮТ – «Батьківщина» у Верховній Раді блокувала трибуну, щоб не допустити прийняття у другому читанні законопроекту «Про гарантію держави відносно виконання рішень суду», ініційованого провладною більшістю у Верховній Раді.

 

Як повідомив  народний депутат України Віктор Олійник, скандальний законопроект №9127, яким шістнадцять категорій громадян позбавлялися можливості отримати соціальні пільги, гарантовані Конституцією, був прийнятий у першому читанні з порушеннями законотворчих норм, без обговорення у парламентських комітетах, у прискореному режимі. Це вже викликало хвилю невдоволення афганців, чорнобильців, дітей війни, жертв нацистських переслідувань, військовослужбовців та інших категорій громадян, які фактично всупереч конституційним нормам позбавлялися соціального захисту.

- Сьогодні законопроект  «Про гарантію держави відносно виконання рішень суду» був внесений у порядок денний сесійного засідання для другого читання, - сказав Віктор Степанович. – Однак фракція «БЮТ-Батьківщина» домоглася зняття з розгляду закону, яким влада хотіла скасувати людям пільги. У перерві в ранковому засіданні ми заблокували трибуну парламенту, щоб відстояти гарантований Конституцією соціальний захист для багатьох категорій населення. «БЮТ – «Батьківщина» розблокувала трибуну тільки після того, як спікер парламенту Володимир Литвин оголосив рішення про зняття з розгляду скандального закону, яким фактично відбиралися соціальні пільги у найбільш незахищених верств населення.

 

Новину додано у неділю, 23 жовтня 2011 року, о 15:09, показати всі новини за неділю, 23 жовтня 2011 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Соціальна проблема", показати всі новини по темі "Соціальна проблема"

Ще новини по темі:

  • Соціальні ініціативи за рахунок податків

    Соціальні ініціативи за рахунок податків (06.04.2012 10:50)

    Міністерство фінансів планує підняти податки, завдяки чому уряд зможе реалізувати соціальні ініціативи.
  • Вконтакті та Однокласнікі можуть заборонити

    Вконтакті та Однокласнікі можуть заборонити (18.01.2010 17:11)

    "Одноклассники", "ВКонтакте" и Живой журнал" та багато інших сайтів про мистецтво, фото світових інформагенств і новинні сайти після прийняття Верховною Радою України нового закону можуть попасти в "заборонені", - повідомляє агенство ББС.
  • У 2010 році світ вип'є менше кави

    У 2010 році світ вип'є менше кави (09.12.2009 12:32)

    Дефіцит кави на світових ринках зросте у 2009 році і збільшуватиметься у 2010 році через скорочення постачань, викликане низькою врожайністю внаслідок несприятливих погодних умов, - повідомляє "Westua".