ГоловнаНовини ► «Батьківщина» у Старій Вижівці блокувала прийняття «бюджету зубожіння»
знайти

«Батьківщина» у Старій Вижівці блокувала прийняття «бюджету зубожіння»

Депутати від демократичних сил у Старовижівській районній раді заявили свій протест проти запланованого владою у районному бюджеті погіршення життя вже сьогодні.

Спільна позиція депутатів Старовижівської районної ради, обраних від ВО «Батьківщина», НРУ, «Свободи», УРП «Собор», окремих обранців від «Нашої України», ПРП та від мажоритарних округів показала їхнє ставлення до кошторису на 2012 рік. Він, на думку керівника фракції «Батьківщина» Володимира Блінова, є бюджетом зубожіння, найгіршим за останні роки.

Більше чотирьох годин тривала сесія районної ради, на якій обранці територіальної громади обговорювали економічні показники  нинішнього року.

- Влада намагалася голосами депутатів прийняти рішення щодо скорочення 40 медичних працівників, 30 вчителів, - сказав Володимир Блінов. – А це означає закриття трьох дільничних лікарень, кількох навчальних закладів першого та першого-другого ступенів. Уже двічі у минулому році депутати від демократичних сил відмовилися давати свою згоду на закриття дільничних лікарень у Кримному, Сереховичах і Смідині, бо самі жителі цих сіл звернулися до своїх обранців з проханням зберегти ці сільські медичні заклади. Однак влада уперто під намірами «оптимізації» всупереч думці громади намагається «протягнути» через сесію непопулярні рішення урядової медичної реформи, яка суперечить конституційним засадам, де чітко сказано: мережа закладів охорони здоров’я не може скорочуватися. Така ж ситуація і з закладами освіти. У кошторисі на 2012 рік уперше було зафіксовано бюджетну дірку у розмірі 6,5 мільйона на заробітну плату педагогічним працівникам. Жодних коштів не передбачено на бюджет розвитку, а дефіцит фінансів, необхідних для освіти й медицини, у проекті сесійного рішення був замаскований.

Представники  Партії регіонів у виконавчій владі  Старовижівського району постійно демонструють свою «успішність», як аргумент наводять приклад будівництва школи у  селі Любохини. Однак всупереч запевненням голови ОДА Бориса Клімчука, що цю школу «будуватиме матінка-Україна» за кошти державного бюджету, ні в Програмі соціально-економічного розвитку області, ні в обласному бюджеті їх не відображено. Натомість незрозуміло, звідки у проекті районного бюджету з’явилася цифра у 10 мільйонів гривень, передбачених на спорудження цього об’єкту, які виділяються нібито з державного бюджету. У депутатів від «Батьківщини» такі «благі наміри» викликають небезпідставну недовіру, оскільки наприкінці минулого року сесії Старовижівської районної ради довелося дофінансувати потреби освітян у сумі понад 1 мільйон гривень. Така нестача коштів, за словами голови Старовижівської РДА Володимира Семенюка та голови Старовижівської райради Валентини Лисюк, виникла нібито через прорахунки відділу освіти.

- Однак реальною  є підозра, що за ці кошти  було профінансовано роботи на  будівництві школи у селі Любохини, - така думка керівника фракції  «Батьківщина» Володимира Блінова.  – За такі «прорахунки» керівник освітянської галузі має відповідати згідно з чинним законодавством.

На сесію до старовижівських депутатів приїхали заступники голови облдержадміністрації Віталій Карпюк та Олександр Курилюк, начальник головного управління фінансів Ігор Никитюк, начальник управління освіти Олександр Хомич, щоб «протиснути» цей бюджет погіршення життя старовижівчан вже сьогодні. Однак депутати від демократичних сил стояли на своєму і відмовилися підтримати позицію влади: вони голосували проти цього документа. Своїх колег підтримали депутати обласної ради Валентина Блінова (ВО «Батьківщина») та Ігор Гузь (Старовижівський виборчий округ №27).

Новину додано у четверг, 5 січня 2012 року, о 12:56, показати всі новини за четверг, 5 січня 2012 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Опозиція", показати всі новини по темі "Опозиція"

Ще новини по темі: