ГоловнаНовини ► На Банковій вважають, що не існує реальної загрози застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій
знайти

На Банковій вважають, що не існує реальної загрози застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій

На Банковій вважають, що не існує реальної загрози застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкційВ Адміністрації президента України Віктора Януковича не вірять в реальність застосування США індивідуальних санкцій, йдеться в статті Володимира Кравченка Чиказька школа економії.

«Чи усвідомлюють в Києві наслідки» лукашенізаціі «країни і політики загострення відносин із Заходом? У тому числі і в контексті відносин з Росією? Чи розуміють представники нинішньої української влади всі негативні наслідки вакууму безпеки, в якому опинилася Україна після прийняття рішення про позаблоковий статус? Схоже, що ні», - пише Кравченко.

«На Банковій вважають, що не існує реальної загрози застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій, і реакція Вашингтона на справу Тимошенко - це скоріше ритуал: для Барака Обами більш значимо те, що робить для них Київ», - пише автор.

В даний час в комітеті із закордонних справ сенату США знаходиться на розгляді проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Украіни Юлію Тимошенко, а також заборонити видачу віз президентові Януковичу і відкликати з Києва посла.

«Якщо в Європі PR-кампанія Януковича програна, то головним чином це сталося, переконані на Банковій, через позицію канцлера Ангели Меркель. Коли Меркель піде слідом за Саркозі, українська влада вирішить всі проблеми », - йдеться в статті.

Як повідомлялося, на саміті НАТО в Чикаго президент України Віктор Янукович зустрівся в кулуарах з президентом США Бараком Обамою. Під час нетривалої розмови американський президент висловив вдячність своєму українському колезі за виконання обіцянки вивезти з України високозбагачений уран, за збереження присутності в складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, а також за відмову Києва від продажу Тегерану зварювальних технологій.

Новину додано у понеділок, 28 травня 2012 року, о 10:37, показати всі новини за понеділок, 28 травня 2012 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Справа Тимошенко", показати всі новини по темі "Справа Тимошенко"

Ще новини по темі: