ГоловнаНовини ► Як не поправитися на Новий рік
знайти

Як не поправитися на Новий рік

Як не поправитися на Новий рік.. Або правила приготування смачної і здорової їжі

Можу сказати, що поїсти в новорічну ніч смачно і не поправитися - можливо. Але все залежить від того, які страви Ви приготуєте на Новорічний стіл.

Слідуючи даними рекомендаціям Ви зможете приготувати смачні і корисні новорічні страви.

Приготування до Нового року починається з новорічних закупівель продуктів. Перше і найважливіше правило, ніколи не ходіть до супермаркету або на ринок - голодними. Ви купите багато зайвих і абсолютно не потрібних продуктів. Як мовиться, голод затемнює розум.

Що ж краще вибрати і на що звернути свою увагу?

Якщо говорити про м'ясних продуктах - вибирайте нежирні сорти м'яса та птиці - адже запечена індичка або телячий шашлик нічим не поступаються качці з яблуками або свинячим відбивним. Якщо Ви любите рибу - чудово. У цьому випадку підійде практично будь-яка риба - але приготовлена ​​в духовці або на мангалі.

Обов'язково зверніть свою увагу на овочі - адже це головний порятунок для нас. Так, Ви не помилились. По-перше, красива овочева нарізка з великою кількістю зелені - прикраса будь-якого святкового столу, а по-друге, саме овочі дозволять нам не набрати зайві кілограми, тому є продуктами з негативною калорійністю. Підійдуть будь-які овочі, починаючи від помідор і огірків, закінчуючи селерою або будь-якими салатами.

З гарнірами будьте обережні, пам'ятайте: кращий гарнір - це овочевий салат або овочі гриль. Адже вуглеводи і білки не переробляються організмом належним чином. І зайва порція м'яса завжди краще, ніж додаткова порція картоплі.

Для того, щоб Ваші овочеві салати були менш калорійні, трохи змініть вже звичні у Вашій родині заправки до них. Придбайте в магазині несолодкі йогурти або закваски, французьку гірчицю в зернах, соєвий соус, китайський кисло-солодкий соус, кілька фруктових соусів (гранатовий, вишневий і т.д.), кунжут. З цих продуктів Ви зможете приготувати смачні і незвичайні соуси.

Ну і як же Новий Рік без десерту. В основу своїх солодких шедеврів візьміть нежирний сир, кілька видів джемів, фрукти, солодкі йогурти, консервовані фрукти, нежирну згущенку (0-2%), борошно, яйця і т.д.

Основні правила приготування смачної і здорової їжі:

Віддайте перевагу запеченим, тушкованим, приготованим на грилі страв. Не смажте.

Овочеві страви повинні становити не менше 50% святкового меню.

Відмовтеся від майонезу.

Десерт на основі сиру, йогурту, фруктів - кращий вибір.

Правильно поєднуйте продукти на тарілці.

Не збільшуйте порцію.

І найголовніше - фантазуйте. Адже від Вашої фантазії залежить смак Ваших страв. Бажаю Вам зустріти Новий Рік весело, смачно і корисно. І сподіваюся, що в новому році не залишиться місця ліні, втоми, невпевненості і зайвим кілограмам, а промине час бадьорості, краси, стрункості та захоплення своїми досягненнями.

Новину додано у вівторок, 1 січня 2013 року, о 10:48, показати всі новини за вівторок, 1 січня 2013 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Здоровий спосіб життя", показати всі новини по темі "Здоровий спосіб життя"

Ще новини по темі: