ГоловнаНовини ► Власне житло – цілком реально!
знайти

Власне житло – цілком реально!

Власне житло  – цілком реально!Кожен із нас мріє про власну фортецю, свій затишний куточок, у якому почуватиме себе господарем.

Але, на жаль, сучасні реалії невтішні: кошти на власне житло не збереш, мабуть, за все життя, вимоги для отримання кредиту на квартиру для більшості рядових громадян здаються захмарними, та й щомісячні виплати для середньостатистичної сім’ї зазвичай непідйомні. Актуально, чи не так?

Саме для вирішення  цієї надзвичайно гострої проблеми українських родин створена державна програма «Доступне житло», яка має на меті допомогти сім’ям, що не мають власного помешкання або ж потребують покращення житлових умов. І отримати позику на квартиру за цією програмою, повірте, цілком реально. Про умови придбання квартири за програмою «Доступне житло» та всі нюанси, необхідні для цього, нам розповіли у Волинській обласній дирекції АБ «Укргазбанк».

Отже, ця програма дає можливість оформити кредит на квартиру під 16% річних у гривні, 3% з яких виплачує Позичальник, а 13% компенсує держава. Максимальний термін кредитування – 15 років. Власний внесок – 25% вартості житла. Максимальний розмір кредиту – 532 тис. грн. Зверніть увагу: ця програма розрахована не лише на молодь: максимальний вік потенційного позичальника – 50 років. Також для участі в Програмі непотрібно перебувати на квартирному обліку.

За соціальною програмою «Доступне  житло» ПАТ АБ «Укргазбанк» надає  позики на квартири первинного ринку, у об’єктах будівництва, що зводяться акредитованими забудовниками. Зокрема, у Луцьку вибір великий: пропоновані Програмою будинки збудовані за новітніми технологіями і відповідають сучасним вимогам. За програмою «Доступне житло» «Укргазбанк» пропонує придбати квартири в Луцьку у новобудовах за такими адресами: вул. Федорова, 4д, вул. Ветеранів, 22 (забудовник - ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»); вул. Київський майдан, 4, вул. Арцеулова, 18, вул. Іващенка, 4 (ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536»); вул. Рівненська, 127 («Волиньавтомотосервіс»). У Володимирі-Волинському – у будинку за адресою вул. Драгоманова, 19а (ТзОВ «Еней»). Вартість пропонованого житла – 6200-6250 грн/кв.м.

Як повідомили в «Укргазбанку», для отримання позики на квартиру за програмою «Доступне житло» необхідне дотримання таких вимог: наявність офіційних документів про доходи та щоб Позичальник і члени його сім’ї потребували поліпшення житлових умов. Розгляньмо кожен пункт детальніше. Згідно з вимогами Програми, щомісячний платіж за кредитним договором не має перевищувати 50 % сукупного середньомісячного доходу сім’ї (сума часткової компенсації відсотків сюди не включається). При цьому сума, що залишається після здійснення розрахунків за іпотечним договором, повинна бути не меншою від одного прожиткового мінімуму на Позичальника та кожного із членів його сім’ї, на якого розраховувалася часткова компенсація відсотків. Також необхідно надати довідку з ЖЕКу про склад сім’ї, де вказуватиметься, що житлова площа, на якій прописаний Позичальник та члени його сім’ї, не перевищує 9 кв.м. на одну людину.

Нормативна площа житла, на яке претендує учасник Програми, має складати не більше 40 кв.м. на одинокого громадянина або сім’ю з 2 людей та 18 кв. м. на кожного наступного члена сім’ї, але не більше 76 кв.м.

Для отримання кредиту на житло  необхідно подати банку такі документи: заяву про надання кредиту; копію паспорта громадянина України; довідку про присвоєння ідентифікаційного номера (або реєстраційного номера облікової картки платника податків), довідку про склад сім’ї, видану за місцем проживання, копію свідоцтва про шлюб (за наявності), довідку про доходи за останні 6 місяців (для підприємців – податкову декларацію за 2 останніх звітних періоди або повний рік) і довідку від уповноваженого державного органу про наявність права на отримання часткової компенсації відсотків (потрібно звернутися у «Волинське регіональне представництво «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за адресою: м. Луцьк, вул. Конякіна, 2, тел. (0332)78-83-22, 78-84-99, 28-33-17).

Актуальним для потенційних  учасників програми «Доступне житло» є питання: чи не затримуватиме держава своєї частки виплат та чи не ляже на плечі Позичальника виплата тих самих 13 % обіцяної компенсації? Так от, компенсація виплат – захищена стаття в бюджеті України, тому державна частка нараховується обов’язково і без затримок.

Як бачимо, власне житло – цілком реальна перспектива. Можливо, це саме Ваш шанс? Дізнатися, чи можете Ви стати учасником соціальної програми «Доступне житло» та отримати детальнішу інформацію щодо кредитування можна у відділеннях ПАТ АБ «Укргазбанк» за адресами: м. Луцьк, пр. Перемоги, 12, т.: (0332)23-43-36 та вул. Б.Хмельницького, 42, т.(0332)77-06-33; м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 73, т. (03342)2-34-03; м. Ковель, вул. Олени Пчілки, 7, т. (03352)7-11-68. Сайт: www.ukrgasbank.com.

Орієнтовний розрахунок вартості кредиту на самотню людину

Розмір кредиту на житло  – 200 тис. грн.

Необхідний офіційний  дохід – 3400 грн/міс

Платіж по кредиту – 1600 грн/міс

Через 7 років за умови  регулярних виплат по кредиту щомісячний платіж буде вдвічі меншим – 800 грн/міс 

Новину додано у п'ятницю, 27 вересня 2013 року, о 11:36, показати всі новини за п'ятницю, 27 вересня 2013 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Регіональні новини", показати всі новини по темі "Регіональні новини"

Ще новини по темі: