ГоловнаНовини ► Сьогодні у Луцьку презентували програму "ВіР"
знайти

Сьогодні у Луцьку презентували програму "ВіР"

Сьогодні у Луцьку презентували програму  "ВіР"Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, сьогодні, під час прес-конференції, презентував програму «ВіР» (Відродження і Розвиток), яка спрямована на вирішення однієї з основних проблем - занедбаного стану сільських територій.

Метою програми є пошук людей, яким болить душа за свої території, які готові щось змінювати та допомогти їм впровадити ці зміни.

«Вирішувати місцеві проблеми можливо через механізми іменних програм, що передбачають пошук ініціативної людини, яка прагне щось зробити для своєї громади. Адже однією з головних причин занедбаного стану сільських територій є відсутність в громадах підготовлених людей, носіїв спеціальних знань і умінь. Тому наша діяльність спрямована на підготовку місцевої «команди змін» - людей, які б організовували життя громади, змогли «підняти» село і запустити процеси економічного та соціального відродження, лідерів громади» - розповів Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк.

Започаткувати свою іменну програму може як успішна людина, яка готова трансформувати свій успіх в успіх  громади, так і просто ініціативна  людина, якій небайдуже майбутнє її громади.

Першою презентувала свою іменну програму «Територія позитивних змін», в рамках програми «ВіР», Катерина Тєрєхова, жителька с. Борохів Ківерцівського району Волинської області.

«Важко миритися з такими проблемами, як відсутність централізованого вивозу сміття, оскільки біля місцевого кладовища зробили стихійне сміттєзвалище, існує проблема чищення доріг взимку, проблема з садочком, в якому не вистачає місць та який неналежним чином облаштований. Ще однією проблемою є організація дозвілля для підлітків та молоді, адже окрім барів їм більше ніде проводити час» - розповіла пані Катерина.

Метою програми «Територія позитивних змін» є розвиток села Борохів Ківерцівського району Волинської області шляхом навчання та активізації сільської громади. Результатами, які очікуються від реалізації програми будуть чітке бачення проблем громади, розробка стратегічного плану розвитку території, визначення джерел залучення фінансування на вирішення локальних проблем та діяльність робочої групи – активних лідерів громади.

Про діяльність в рамках програми розповіла Людмила Василюк – керівник програм Благодійного фонду «Фундація суспільних інновації», який і здійснюватиме подальше адміністрування програми.

Таку діяльність підтримали і представники Волинського обласного центру зайнятості – начальник відділу організаційного сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям Олена Комар та начальник відділу організації профорієнтації Наталія Блакіна. Адже, завдяки відродженню та розвитку українського села будуть створюватись робочі місця, а це зменшить кількість людей, які шукають заробітку закордоном чи по Україні та, відповідно, зміцнить сім’ї.

Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських ініціатив шукає небайдужих людей, які хочуть допомогти своїй громаді та готовий допомогти їм об’єднати ініціативних жителів, підготувати справжніх фахівців для впровадження позитивних змін.

Новину додано у четверг, 14 листопада 2013 року, о 10:59, показати всі новини за четверг, 14 листопада 2013 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Регіональні новини", показати всі новини по темі "Регіональні новини"

Ще новини по темі: