ГоловнаНовини ► Чи є мирні шляхи вирішення громадянського протистояння?
знайти

Чи є мирні шляхи вирішення громадянського протистояння?

Чи є мирні шляхи вирішення громадянського протистояння?Про це говорили учасники круглого столу, який ініціювала громадська організація «Майдан».

Думками обмінялися громадські діячі Луцька, науковці, психологи. Круглий стіл – один із найдемократичніших способів сформувати соціальне замовлення українським політикам чи то від влади, чи від опозиції. З його допомогою можна залучити громадян до суспільно-політичного діалогу.

– Кожного з нас хвилюють події, що відбуваються як в столиці, так і в обласних центрах, – сказав професор СНУ ім. Лесі Українки Олексій Колісник.

– Немає сумніву, що у суспільстві назріла необхідність змін, які сприятимуть встановленню загальнонаціонального консенсусу, мирного врегулювання громадянського протистояння, вивчення пропозицій щодо перспектив розвитку країни та її громадянських інститутів. На думку учасників круглого столу музиканта і підприємця Олександра Сидоренка, ведучого «Радіо-Луцьк» Юрія Кльоца, діалог влади, політиків і громади – найкращий спосіб відшукати компромісні варіанти врегулювання кризи.

Активісти ГО «Майдан» виступають за те, щоб кожен громадянин міг висловити свою точку зору з гарячих питань, публічно озвучити позицію своєї територіальної громади. «Майдан» готовий залучати активістів громадських організацій, експертів до переговорів влади й опозиції, вносити конструктивні пропозиції для пошуку консенсусу.

– У нинішній ситуації через жорстокість та кровопролиття страждають не тільки учасники Євромайдану, а й їхні сім`ї, – зауважила, аналізуючи наслідки гарячих явищ, що відбуваються в країні, психолог, гештальт-консультант Віта Ковальчук.

– Діти, які спостерігають за подіями по телевізору, чують уривки розмов між батьками, отримують психологічні травми. Тому дорослі мають зробити все, щоб вберегти дітей і підлітків від травматичних наслідків. Учасники круглого столу зійшлися на думці, що силове протистояння заганяє суспільство у глухий кут. Тому замість радикальний кроків потрібно шукати способи європейського демократичного розв’язання конфліктів, зокрема через розвиток в Україні громадянських інститутів.

Новину додано у вівторок, 28 січня 2014 року, о 22:01, показати всі новини за вівторок, 28 січня 2014 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Євромайдан", показати всі новини по темі "Євромайдан"

Ще новини по темі: