ГоловнаНовини ► У Львові презентували українську книжку "Дитяча та юнацька психотерапія"
знайти

У Львові презентували українську книжку "Дитяча та юнацька психотерапія"

У Львові у книгарні «Є» 13 травня відбулася презентації книжки «Дитяча та юнацька психотерапія: Теорія і практика» за загальною редакцією Галини Католик.

Книга є колективною монографією групи львівських авторів, що входять до Секції дитячої та юнацької психотерапії в Українській спілці психотерапевтів. Керівник секції, віце-президент асоціації практикуючих психологів львівської області, кандидат психологічних наук Галина Католик зазначила ZAXID.NET : "Розвивати напрямок дитячої та юнацької психотерапії ми починали більше десяти років тому. Це були нелегкі роки, адже доводилося долати труднощі, стереотипи. Монографія є результатом цієї праці і дозволяє уже впевнено заявити про себе".

У книзі висвітлено різні аспекти роботи з дітьми, підлітками та молоддю в контексті психотерапевтичної та психокорекційної допомоги. Загалом у ній представлені наукові дослідження психотерапевтів, практикуючих психологів, науковців, що вивчають психологічні та психосоматичні проблеми дітей та юнацтва, а також описи практичного досвіду їхньої роботи з дітьми.

Як зазначив директор видавництва "Астролябія" Олег Фешовець, тема дитячої та юнацької психотерапії у книжці розкривається через окремі теми, висвітлені авторами. "Це, як на мене, вдалий підхід, адже ми перебуваємо у стадії вибудовування української системи знань у цій сфері", - зазначив він.

Завідувач Львівського обласного центру дитячої психотерапії і сімейного консультування Мар’яна Нартікова звернула увагу на те, що книга стане в нагоді студентам. "Презентація цієї книги – це справді степенна подія. Ми вперше маємо великий обсяг цінного матеріалу викладеного в доброму художньому стилі українською мовою. Це – дійсно наша перемога, адже до цього студенти могли послуговуватися здебільшого іншомовними виданнями".

Новину додано у п'ятницю, 14 травня 2010 року, о 14:09, показати всі новини за п'ятницю, 14 травня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: