ГоловнаНовини ► Янукович: Від українсько-російських відносин багато чого залежить в Європі
знайти

Янукович: Від українсько-російських відносин багато чого залежить в Європі

Під головуванням Президента України 14 травня відбулося засідання української частини Українсько-російської міждержавної комісії. Основним питанням порядку денного була підготовка до третього засідання Українсько-Російської міждержавної комісії, яке, за словами Віктора Януковича, відбудеться під час офіційного візиту до України Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва. На початку засідання Глава держави відзначив, що тривалий час ця комісія не працювала, тож для відновлення її роботи чинною владою, урядом було докладено чималих зусиль.

Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі Президента.

«Ми декілька місяців співпрацюємо з багатьох напрямків, і нам вдалося на цьому короткому етапі знайти спільну мову. На сьогодні, безумовно, відновлено атмосферу порозуміння між нашими країнами, і це дуже важливо», – сказав Віктор Янукович.

Президент підкреслив, що на даному етапі вкрай необхідно створити всі умови для подальшої конструктивної і результативної роботи міністерств і відомств. «Дуже важливо, щоб відбувся той діловий контакт, який є головною передумовою для розвитку економічних відносин між діловими колами України та Росії».

У контексті цього питання Віктор Янукович розповів про сьогоднішню зустріч з керівництвом компанії «ТНК-ВР», під час якої було розглянуто питання розвитку українського ринку нафтопродуктів та перспективи роботи компанії у новому напрямку – видобутку метану на територіях, де видобувається кам’яне вугілля.

Президент відзначив, що така перспектива цікава і важлива для України не лише з економічної точки зору, а й з огляду на забезпечення безпеки роботи вугільної галузі, роботи гірників.

Характеризуючи відносини України та Росії, Глава держави, зокрема, сказав: «Я дивлюся на відносини з Росією з точки зору перспективи, з точки зору подолання наслідків економічної кризи в Україні і з точки зору ефективного використання можливостей нашої держави для підняття рівня економіки».

Президент висловив переконання, що це питання хвилює не тільки Україну і Росію, а й сусідів та партнерів обох держав, бо «від українсько-російських відносин багато чого залежить і в Європі. Зацікавленість, що спостерігається з боку інших країн, дає підстави для активізації відносин України та РФ і зрушення з місця питань, які не вирішувалися роками», – резюмував Віктор Янукович.

Новину додано у п'ятницю, 14 травня 2010 року, о 19:35, показати всі новини за п'ятницю, 14 травня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: