ГоловнаНовини ► Номінанти на премію Оскар
знайти

Номінанти на премію Оскар

Номінанти на премію ОскарУ Беверлі Хіллз оголосили короткий список номінантів на найпрестижнішу нагороду у світі кіно - золоту статуетку Оскар.

За Оскар у категорії Найкращий фільм року змагатимуться наступні стрічки: Аватар (Avatar), Повелитель бурі (The Hurt Locker), Безславні виродки (Inglourious Basterds), Тужся (Precious), Мені б у небо (Up in the Air), Освіта ( An Education), Невидима сторона (The Blind Side), Район № 9 (District 9), Серйозний чоловік (A Serious Man) і мультфільм Вгору (Up).

На нагороду в номінації Кращий режисер претендують: Джеймс Кемерон (Аватар), Кетрін Бігелоу (Повелитель бурі), Квентін Тарантіно (Безславні виродки), Лі Деніелс (Тужся), Джейсон Рейтман (Мені б у небо).

На нагороду в номінації Краща чоловіча роль претендують: Джеремі Реннер (Повелитель бурі), Джордж Клуні (Мені б у небо), Джефф Бріджесс (Божевільне серце), Колін Фірт (Самотній чоловік) і Морган Фрімен (Нескорений).

На нагороду в номінації Краща жіноча роль претендують: Сандра Буллок (Невидима сторона), Хелен Міррен (Останній полустанок), Кері Малліган (Освіта), Габура Сідібе (Тужся), і Меріл Стріп (Джулі і Джулія).

На нагороду в номінації Краща чоловіча роль другого плану претендують: Метт Деймон, Вуді Харрельсон, Крістофер Пламмер, Стенлі Туччі і Крістоф Вальц.

На нагороду в номінації Краща жіноча роль другого плану претендують: Пенелопа Крус, Віра Фарміга, Меггі Джілленхол, Ханна Кендрик та Мо'Нік.

На нагороду в номінації Кращий анімаційний фільм претендують: Вгору, Кораліна в країні жахів, Фантастичний містер Фокс, Початок, Принцеса і жаба і Таємниця Келлс.

На нагороду в номінації Кращий іноземний фільм претендують: Аджамі (Ізраїль), Таємниця їхніх очей (Аргентина), Молоко печалі (Перу), Пророк (Франція), Біла пов'язка (Німеччина).

82-а за рахунком церемонія вручення кінопремій Оскар відбудеться 7 березня 2009 року в театрі Кодак і транслюватиметься на більш, ніж 200 країн світу американською телекомпанією ABC. Ведучими церемонії стануть актори Алек Болдуін і Стів Мартін.

Як повідомлялося, церемонію вручення Оскарів перенесено з лютого на березень 2009 року через Зимові Олімпійські ігри, які стартують 12 лютого.

У 2010 році на премію Оскар у категорії Найкращий фільм буде номіновано 10 кінострічок, а не п'ять, як це було в останні роки. Одним з доводів для такого рішення була ситуація навколо фільму Темний лицар із саги про Бетмена. Ця стрічка користувалася грандіозним успіхом у глядачів і критиків, однак, всупереч громадській думці, в 2008 році в категорії Найкращий фільм представлена не була.

Розширення списку номінантів, на думку членів кіноакадемії, дозволить взяти участь у битві за головний Оскар мультфільмам, а також документальним та іноземним стрічкам - тим стрічкам, для яких є окремі категорії і які тому рідко добираються до Кращого фільму.

Крім того, в цьому році Американська кіноакадемія змінює правила голосування в номінації Кращий фільм року. Переможець у цій категорії буде обраний за системою, що використовувалася в 1945 році.

Нагадаємо, що в 2009 році тріумфатором церемонії Оскар став Мільйонер з нетрів, який завоював вісім золотих статуеток, у тому числі, як кращий фільм.

Новину додано у вівторок, 2 лютого 2010 року, о 17:13, показати всі новини за вівторок, 2 лютого 2010 року
Категорія "шоу-бізнес і мода", показати всі новини категорії "шоу-бізнес і мода"
Тема: "Новини Кіно", показати всі новини по темі "Новини Кіно"

Ще новини по темі: