ГоловнаНовини ► Нова монета присвячена Євгенію Патону
знайти

Нова монета присвячена Євгенію Патону

Нова монета присвячена Євгенію ПатонуНаціональний банк України з 5 лютого ввів в обіг пам'ятну монету «Євгеній Патон».

Монета  присвячену ученому з світовим ім'ям, засновникові українських шкіл в галузі мостобудування і електрозварювання, видатному інженерові і педагогові Євгенію Оскаровичеві Патону (1870 – 1953).

На аверсі монети розміщені: вгорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, композиція, яка символізує діяльність вченого в галузі мостобудування, – міст Патона – перший в Європі суцільнозварний міст, над яким, – пішохідний міст над Петровськой алеєю, стилізований лист ватману (зліва), внизу напису – 5 ГРИВЕНЬ/ 2010.

На реверсі монети зображений портрет Євгенія Патона, праворуч від якого стилізований спалах, який виникає під час зварки, внизу напису – ЕВГЕНіЙ/ПАТОН /1870 – 1953.

Новину додано у п'ятницю, 5 лютого 2010 року, о 14:42, показати всі новини за п'ятницю, 5 лютого 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Тема: "Знамениті особистості", показати всі новини по темі "Знамениті особистості"

Ще новини по темі:

  • Автор бестселера "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон" госпіталізований

    Автор бестселера "Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон" госпіталізований (18.09.2012 10:13)

    Міжнародне агентство новин Рейтер передає, що знаменитий на весь світ письменник Річард Бах, автор бестселера "Чайки на ім'я Джонатан Лівінгстон" був доставлений в клініку в дуже важкому стані після авіакатастрофи його легкомоторного літака Easton Gilbert Searey. Він зазнав аварії при посадці на одному з островів архіпелагу Сан Хуан.