ГоловнаНовини ► На Волині вбито двох пенсіонерок
знайти

На Волині вбито двох пенсіонерок

На Волині вбито двох пенсіонерокНіж, молоток, кочерга, табурет. Цими предметами пияк з волинського села Грудок позбавив життя сестер-пенсіонерок. Їм було 76 та 84 роки. Зловмисник збирався обікрасти бабусь, та виніс з хати небагато: шість гривень і банку консервів.

Євдокія з Анастасією доживали віку самотніми. І хоч літа вже не ті, тримали господарство. Давати йому раду допомагав односелець Микола. Жінки хоч й вважали чолов’ягу п’яничкою, без побоювань кликали до хати. Винагородою за його працю були оковита й шматок сала.

Олег Мартовицький, в.о. першого заступника керівника УМВС України у Волинській області:

Жив сам. Характеризувався по селу з негативного боку. Зловживав спиртними напоями, розвівся з дружиною. Має трьох синів. Дружина живе якраз навпроти потерпілих. Як люди розповідають, коли вип'є - жорстокий, над дітьми знущався свого часу, коли в школу ходили.

Про лиху вдачу Микола згадав, як пропив 600 гривень пенсії. Коли грошей не стало навіть на хліб, замислив проти ночі сходити "в гості" до своїх роботодавець. На руки насадив шкарпетки, за пазуху поклав молотка. Прийшов до садиби сестер, став гримати у двері. Зачувши знайомий голос, йому відчинили без вагань . Що сталося далі - жах та й годі.

Микола, затриманий:

- Що ви і як наносили удари, приблизно, покажіть. В якому місці стояли?

- От так.

- Не бийте, зафіксуйте удар. Це Анастасія, да? Вона стояла, залишалась стояти?

- Ні, впала.

- Розміщуйте, щоби не на кров. Ви наносили їй ще удари?

- Наносив.

- Як, показуйте, одним предметом?

- Молотком. А потім вона кричала: "Поможіть!"

Те, що побита літня жінка встигла гукнути на допомогу, їх із сестрою не врятувало. Нападник забив жінок й почав нишпорити у шафі. Раптом до кухні вповзла ледь жива старенька. Добивав її табуретом. Далі прихопив знайдені в оселі шість гривень та банку тушонки і втік.

Микола, затриманий:

- Ще от я хотів би уточнити такий момент: які знаряддя ви використовували під час нанесення ударів Анастасії?

- Коцюбка, ніж і молоток.

- А які знаряддя використовували, щоби нанести удари Євдокії?

- Молоток.

- Тільки молоток?

- Да.

Убивця завдав більше тридцяти ударів своїм жертвам. Та про них мало що пам’ятає: був п’яний, як чіп. Нині чоловік як може допомагає слідству, аби тільки не отримати пожиттєвого терміну ув’язнення. Та слідчі кажуть, більше переймається тим, що не знайшов 10-ти тисяч гривень у садибі пенсіонерів.

Новину додано у вівторок, 9 лютого 2010 року, о 13:00, показати всі новини за вівторок, 9 лютого 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: