ГоловнаНовини ► У Партії регіонів для Західної України обіцяють зробити регіональну мову
знайти

У Партії регіонів для Західної України обіцяють зробити регіональну мову

У Партії регіонів для Західної України обіцяють зробити регіональну мовуНародний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко під час Інтернет-конференції на сайті «Лента.Ру» заявив, що ухвалення базового закону про мови, який зараз розробляється в парламентській фракції ПР, дозволить українським місцевим радам надавати регіональний статус тій чи тій мові.

«Якщо у нас не зміниться цей закон, якщо він буде прийнятий у тому обсязі, як ми вирішили, то там, де регіональною мовою володіють понад 10% населення, ця мова буде в обов'язковому порядку використовуватися як регіональна. Це буде відбуватися на будь-якій території - навіть в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях», - відзначив В.Колесніченко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Він зазначив, що після ухвалення цього документа батьки зможуть вибирати мову навчання своїх дітей у тих населених пунктах, де буде затверджено регіональну мову.

«У будь-якій точці України, якщо батьки бажають зробити групу в дитячому садку з російською мовою навчання, вони мають на це право, для цього потрібно зібрати 5 заяв від батьків. Щоб зробити такий клас у школі, треба 10 заяв від батьків. Якщо чиновники будуть відмовляти у задоволенні цієї конституційної заяви, то потрібно звертатися до суду для визнання дій чиновника неправомірними», - зазначив нардеп.

Вадим Колесниченко додав, що документ буде розглянутий Верховною Радою найближчим часом.

«Цей закон буде прийнято (принаймні, в першому читанні) найближчим часом. Потім будуть коректування. Але все ж завдання правлячої більшості - домовитися і приймати закони, які відображають інтереси більшої частини населення України. Є один дамоклів меч під назвою «вибори, що наближаються». Тому, якщо партія бажає залишатися при владі і не втратити свого виборця, вона зобов'язана виконувати свої зобов'язання.

 

Новину додано у середу, 9 червня 2010 року, о 10:46, показати всі новини за середу, 9 червня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Мовне питання в Україні", показати всі новини по темі "Мовне питання в Україні"

Ще новини по темі: