ГоловнаНовини ► Бюджетний кодекс парламент має ухвалити до 10 липня
знайти

Бюджетний кодекс парламент має ухвалити до 10 липня

9 червня Президент України Віктор Янукович із заступником директора Європейського департаменту МВФ Полом Томсеном та керівником місії МВФ в Україні Атанасіосом Арванітісом висловив сподівання, що до 10 липня Верховна Рада ухвалить Бюджетний кодекс.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Глави держави, Віктор Янукович повідомив представникам МВФ, що доходи бюджету за п’ять місяців збільшилися на 8,8%.

За словами Глави держави, цій позитивній тенденції сприяла жорстка економія фінансових ресурсів і їх ефективне використання. Він відзначив, що апарат Адміністрації Президента було скорочено на 20%.

Глава держави також зазначив, що чинній владі за час роботи вдалося прийняти Державний бюджет на 2010 рік з граничним дефіцитом у 5,6%, як це і було визначено Фондом, і висловив надію, що він може бути ще меншим.

«Згідно з динамікою бюджету, яку ми відчуваємо, ми впевнені, що дефіцит буде меншим», – наголосив, зокрема, Президент.

Також Віктор Янукович поінформував гостей про ситуацію у НАК «Нафтогаз України». Так, за його словами, на сьогодні економіка підприємства збалансована і воно самостійно розраховується з «Газпромом» за спожитий газ, не беручи для цього чергових кредитів. Президент також повідомив, що у червні буде прийнято остаточний фінансовий план НАК «Нафтогаз України», та висловив переконання, що він зможе почати погашати борги. «Я вважаю, що вже цього року ми почнемо розраховуватися з кредиторами», – підкреслив В.Янукович.

Говорячи про заплановану зустріч представників МВФ з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, Президент зазначив, що керівник Уряду готовий розповісти про плани держави до кінця 2010 року. «Головне, що позитивна динаміка у фінансовій сфері, безумовно, сприятиме виконанню зобов’язань України перед МВФ», – наголосив Віктор Янукович.

Новину додано у середу, 9 червня 2010 року, о 15:00, показати всі новини за середу, 9 червня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: