ГоловнаНовини ► У Львові експонується живописна Гуцульщина Ігоря Гапона
знайти

У Львові експонується живописна Гуцульщина Ігоря Гапона

10 червня у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрилася виставка живопису відомого львівського митця Ігоря Гапона. Зокрема, експонуються гуцульські образи Гапона середини 90-х ХХ століття та роботи з цієї тематики останніх років.

Як повідомив живописець ZAXID.NET , добирати роботи для виставки йому допомогли директор музею Ігор Кожан та заступник директора Оксана Біла. «Як і кожному художнику, мені хотілося виставити найновіші роботи. Здається, що останнє має бути найкраще, останнє найдорожче, бо враження більш свіжі. Я дуже вдячний керівництву музею, бо вони звернули увагу на серію моїх робіт ще 1996-1998 років. Тоді я дійсно малював інакше. Напевне, тому, що більше часу їздив на Гуцульщину сам, – розповів художник - Потім, коли з’явилися пленери, ми почали більше їздити колективно: по 20-30 художників. Звичайно, коли їздимо усі разом, потроху один від одного вчимося, беремо щось краще. Я висвітлив кольорову гаму. Проте роботи десятирічної давності не були похмурі самі по собі, вони виконувалися у стареньких гуцульських хатах, де таке освітлення».

Художник стверджує, що картини повинні бути серед людей, і мають приносити радість. «Мені завжди приємно малювати стареньких дідусів і бабусь. І сумно, бо тих стареньких людей, що я малював у середині 90-х ХХ століття, сьогодні, на жаль, немає. Та бабця і той дідусь лишилися лише на картині. Вони відійшли. Проходять роки, я їду в Криворівню знову, і просто дарую родинам ці портрети. Люди цим дуже дорожать, їм це надзвичайно приємно», - сказав він.

Також для огляду виставлені картини, виконанні під час зимового та весняного пленерів на замках Львівщині, у Кам’янець-Подільському замку та Хотині. Організовує їх меценат із Золочева. Ігор Гапон захоплений цією роботою: «Я дуже вдячний пану Ростиславу, що так підтримує нас, художників. Напевне, і восени буде новий пленер. Будуть нові маршрути. Можливо, більше поїдемо на Тернопільщину. Я буду малювати замки знову».

Новину додано у четверг, 10 червня 2010 року, о 18:30, показати всі новини за четверг, 10 червня 2010 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Культура", показати всі новини по темі "Культура"

Ще новини по темі:

  • Поліське літо з фольклором 2010

    Поліське літо з фольклором 2010 (17.08.2010 14:46)

    ХІІ Міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором", що традиційно проводиться у Луцьку, цьогоріч триватиме з 20-го по 24-те серпня.
  • У Львові на вихідні - скрипаль Кремер, джаз та вуличні музики (13.08.2010 13:44)

    Цими вихідними, 14-15 серпня, у Львові відбудеться презентація газети «П’ятниця», концерт латвійського скрипаля Гідона Кремера, «Джаз на Ринку» та гала-концерт вуличних музик. Про це 13 серпня на прес-конференції повідомила спеціаліст управління культури та туризму Львівської міської ради Анастасія Рибицька.
  • Луцький замок "перенесуть" до Литви (13.08.2010 13:24)

    До Луцька прибули члени литовської експедиції „Береги-2010”. Вони займаються збором інформації, креслень та фотодобіркою замків Литовської доби. Експедиція вже побувала у 6 країнах Європи, в інших містах України.
  • У Львові найкращі вуличні музики отримають від мера по 1000 грн (13.08.2010 12:58)

    15 серпня у Львові на пл. Ринок відбудеться гала-концерт, на якому журі обере 5 найкращих команд із вуличних музик. Їх нагородять грошовими преміями від міського голови Андрія Садового – по 1000 грн.
  • На Львівщині створять скульптури видатних бойківчан (13.08.2010 9:57)

    27 серпня у селі Лаврів, що на Старосамбірщині, в межах Міжнародного регіонального фестивалю культури «Карпатія-2010», студенти й викладачі Львівської державної академії мистецтв, а також іконописці з України, Росії, Польщі, Казахстану представлять копії зразків бойківської традиційної ікони.