ГоловнаНовини ► Тігіпко розповів, що відкриє Україні двері до Євросоюзу
знайти

Тігіпко розповів, що відкриє Україні двері до Євросоюзу

Виконуючи програму реформ, Уряд створює передумови для реальних кроків у сфері європейської інтеграції України. Про це віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив 10 червня під час зустрічі з Комісаром ЄС з питань бюджету та фінансового планування Янушем Левандовські.

«Стратегічна мета на середньострокову перспективу – отримати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС. Саме зараз, коли влада консолідована і діє послідовно, можна розраховувати на реальні досягнення», – підкреслив український урядовець.

Під час зустрічі Сергій Тігіпко зазначив, що інтеграція до європейських структур є одним із основних пріоритетів України. Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що в контексті євроінтеграції важливим є послідовне втілення програми ліберальних економічних реформ, спрямованих на утвердження України як стабільної держави із сильною економікою, повідомили ZAXID.NET в прес-службі віце-прем'єр-міністра.

Окреслюючи перспективи двосторонніх відносин, Януш Левандовскі наголосив, що «Україна та Євросоюз повинні розвивати свою співпрацю і разом відповідати на виклики часу».

Також, за словами Сергія Тігіпка, економічний блок Уряду розробив низку законопроектів, які допоможуть поглибити співпрацю України з європейськими структурами і наблизити її до створення зони вільної торгівлі з ЄС. Зокрема, йшлося про новий закон щодо здійснення державних закупівель, спрямований на впровадження європейських стандартів у цій сфері, та подолання корупції. Крім того, Сергій Тігіпко зазначив, що Кабінет міністрів ухвалив План першочергових заходів щодо інтеграції України до ЄС на 2010 р., в рамках якого було прийнято нормативні акти щодо технічного регулювання, санітарного та фітосанітарного контроль та низку інших важливих документів.

Віце-прем’єр наголосив, що до розробки важливих законопроектів залучалися фахівці Єврокомісії та Світового Банку.

На думку Януша Левандовські, настав час для інтенсивного двостороннього діалогу України та ЄС. Він зазначив, що Євросоюз готовий підтримати ініціативи, спрямовані на зміцнення та поглиблення двосторонніх відносин.

Новину додано у четверг, 10 червня 2010 року, о 20:28, показати всі новини за четверг, 10 червня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: