ГоловнаНовини ► Ми повинні підтягнути пояси, - Янукович
знайти

Ми повинні підтягнути пояси, - Янукович

Ми повинні підтягнути пояси, але ми домовились, що за рахунок багатих, не за рахунок бідних, - про це сьогодні, 23 червня, під час розширеного засідання уряду заявив Президент України Віктор Янукович.

«За 100 днів нам вдалось покращити соціальні стандарти, підвищити мінімальну заробітну плату, прожитковий мінімум, мінімальний розмір пенсії, збільшити виплати малозабезпеченим сім’ям, інвалідам. Багато чи небагато? Я скажу, що це небагато. Я свідомо не називаю показники збільшення зарплат та пенсій, але ми повинні враховувати, що ми знаходимось сьогодні в стані економічної кризи і ми бачимо, що відбувається у світі, і ми бачимо, які вимоги є сьогодні і до нашої економіки. Ми повинні підтягнути пояси, але ми домовились, що за рахунок багатих, не за рахунок бідних», - зазначив Віктор Янукович.

За його словами, якщо врахувати, що свою роботу нинішній уряд почав у винятково несприятливих умовах, старт можна вважати нормальним. «У гранично стислі терміни було підготовлено основний документ, складено антикризову програму, визначено пріоритети на перспективу. Відмова від ручного управління державою та фінансами дозволили повернутись у режим плановості та прогнозованості, забезпечити у повному обсязі фінансовими ресурсами заплановані видатки. Ми з вами розуміємо, що цих видатків недостатньо, але ми повинні розраховувати на те, що є і раціонально їх використовувати», - зазначив Віктор Янукович.

«Ми забезпечили прискорення темпів промислового виробництва до 12,6%, дефіцит бюджету зменшився з 11,3% у 2009 році до 5,3% в 2010 році. Обсяг виробництва продукції сільського господарства за підсумком січня-квітня порівняно з аналогічним періодом 2009 року зріс на 4,9%. Бюджетом передбачена підтримка галузевих програм, в тому числі сільськогосподарського виробництва, вугільній галузі, здешевлення кредитів на реалізацію інноваційно-інвестиційних проектів, відновлення державних капітальних вкладень, яких уже багато років не бачили», - зазначив Віктор Янукович.

Як наслідок, за словами Президента, разом з експертами у складі робочої групи комітету з економічних реформ при Президентові України було напрацьовано проект програми економічних реформ «Заможне суспільство. Конкурентноспроможна економіка. Ефективна держава». «Ці реформи будуть спрямовані на побудову сучасної, стійкої, відкритої, конкурентноспроможної у світовому масштабі економіки, формування професійної, ефективної системи управління і на підвищення добробуту українських громадян. Програма охоплює широкий набір стратегічних перетворень за 5 напрямками відповідно до програми економічних реформ», - зазначив Віктор Янукович.

Новину додано у середу, 23 червня 2010 року, о 11:21, показати всі новини за середу, 23 червня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: