ГоловнаНовини ► У Львові на дитмайданчиках перевіряли повітря
знайти

У Львові на дитмайданчиках перевіряли повітря

У Львові на 147 дитячих майданчиках стан атмосферного повітря є безпечним. Такі результати перевірки якості повітря на 150 дитячих майданчиках Сихівського району, що провели працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління».

Перевірка проводилась двома шляхами. Спочатку на усіх майданчиках визначався рівень забруднення атмосферного повітря експрес-методом. Відтак, на 86-ти обстежених об’єктах, розташованих у подвір’ях будинків, концентрації забруднюючих речовин знаходились у допустимих межах і не потребували додаткових вимірювань. На 64-х дитячих майданчиках додатково було проведено лабораторно-інструментальне вимірювання якості атмосферного повітря. Визначились концентрації таких забруднюючих речовин як: оксиду вуглецю, оксиду азоту, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

Результати вимірювань показали, що стан атмосферного повітря на 147 дитячих майданчиках є безпечним. На трьох дитячих майданчиках: на вул. Ф. Скорини, 8-10; вул. Чукаріна, 10 та вул. Зубрівській, 30 були зафіксовані перевищення концентрації діоксиду азоту в 1,3; 1,6 та 1,2 рази відповідно. Таке перевищення було зумовлене викидами від автотранспорту, оскільки ці майданчики розташовані неподалік проїзної частини.

Як повідомив начальник відділу житлового господарства Сихівської райадміністрації Микола Павлеса: «З метою покращення якості атмосферного повітря, зі сторони руху автотранспорту буде заплановане додаткове озеленення тих дитячих майданчиків, на яких були зафіксовані незначні перевищення забруднюючих речовин».

Новину додано у середу, 23 червня 2010 року, о 16:23, показати всі новини за середу, 23 червня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: