ГоловнаНовини ► Новації проекту Податкового Кодексу непокоять ІТ-компанії Львова
знайти

Новації проекту Податкового Кодексу непокоять ІТ-компанії Львова

«Ми не виступаємо проти Податкового Кодексу загалом, це потрібна річ. Однак деякі норми, якщо будуть прийняті у тій редакції, в якій існують зараз, можуть негативно позначитися на підприємцях і підприємствах, що надають аутсорсингові послуги у сфері ІТ». Про це зазначив 23 червня під час прес-конференції керівник IT-BPO кластеру, засновник СЕО компанії «Eleks» Олексій Скрипник.

О.Скрипник прокоментував ZAXID.NET : «У галузі працює багато фрілансерів, що юридично зареєстровані, як приватні підприємці. Проект Податкового Кодексу не передбачає можливості займатися зовнішньоекономічною діяльністю для приватних підприємців. На практиці це може означати, що 15-30 тис. осіб, що заробляють в місяць від 1 до 4 тис. дол. просто підуть у тінь. Вони не перестануть працювати, просто отримуватимуть гроші за роботу на закордонні кредитні картки, й ніхто про них не знатиме. Вважаю, що краще передбачити для них альтернативу, щоб люди продовжували сплачувати до бюджету».

Великі ж компанії, за словами О.Скрипника, непокоять пропозиції суттєво збільшити податкове навантаження, що зменшить можливості для розвитку компаній, росту їх конкурентноздатності на світовому рівні.

О.Скрипник зазначив ZAXID.NET , що учасники IT-BPO кластеру Львова зараз напрацьовують пропозиції до проекту Податкового Кодексу, які передадуть у Держкомпідприємництво.

Новину додано у середу, 23 червня 2010 року, о 17:38, показати всі новини за середу, 23 червня 2010 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Економіка", показати всі новини по темі "Економіка"

Ще новини по темі:

  • Цены на железную руду в 2014 году

    Цены на железную руду в 2014 году (05.03.2014 14:21)

    Vale не прогнозирует снижение стоимости железной руды
  • Вперше на Волині село розвиватимуть відповідно до стратегічного плану (19.09.2012 8:25)

    21 вересня 2012 року о 15:00 у будинку культури с. Козин Рожищенського району відбудеться круглий стіл на тему «Від спільних дій до успіху громад». Головна мета круглого столу – показати сільським громадам їхній потенціал, а також можливості для соціально-економічного розвитку села.
  • Янукович почне вирішувати проблеми українського села?

    Янукович почне вирішувати проблеми українського села? (18.09.2012 16:00)

    Як відомо, в українських селян та і взагалі в українського села – чимало проблем. Вирішити їх напередодні виборів вирішили у президентській команді. Серед найбільш популярних – це відтік сільських жителів, які не бачать перспективи, проживаючи у рідних населених пунктах, а поєднують своє благополуччя та майбутнє життя лише з урбанізованим містом.
  • Австралія хоче інвестувати у розбудову інфраструктури Львівщини (12.08.2010 20:37)

    Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Австрійській Республіці та Україні (за сумісництвом) Майклом Поттсом.
  • На Львівщині зібрано близько 80% зернових (12.08.2010 20:22)

    На Львівщині зібрано 78,8% зернових і понад 75% ранніх зернових. Про це 12 серпня під час прес-конференції повідомив заступник голови львівської облдержадміністрації Ярослав Панюра.