ГоловнаНовини ► Товарообіг між Україною та Росією збільшився вдвічі – В.Путін
знайти

Товарообіг між Україною та Росією збільшився вдвічі – В.Путін

Товарообіг між Україною та Росією збільшився вдвічі – В.ПутінУ Москві під керівництвом Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та голови уряду Російської Федерації Володимира Путіна розпочалися переговори української та російської делегацій.

Про це ІМК повідомили у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

На початку зустрічі В.Путін підкреслив, що співробітництво України та Росії динамічно розвивається в різних сферах, про що свідчать конкретні результати. Так, у 2009 році товарообіг між Україною та Російською Федерацією скоротився з 40 до 22 млрд. доларів, а за чотири місяці 2010 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяг двосторонньої торгівлі товарами і послугами збільшився у два рази.

У свою чергу М.Азаров зазначив, що безпрецедентне зростання товарообігу в поточному році – це наслідок, насамперед, політичної стабілізації та відновлення дійсно партнерських і взаємовигідних відносин: "Рівень і насиченість відносин сьогодні такі, що є потреба керівникам Урядів особисто вирішувати завдання, які постають, а де треба - пришвидшувати процеси. І ми це робимо, щоб наші відносини мали стратегічний характер".

Під час переговорів сторони розглянуть хід виконання Протоколу шостого засідання Міжурядового комітету з питань економічного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії, яке відбулося наприкінці квітня у Сочі. На думку експертів, всі пункти Протоколу виконуються в повному обсязі та вчасно.

Крім того, під час переговорів українська та російська делегації розглянуть ряд інших актуальних питань двосторонніх відносин. Зокрема, як заявив вчора у Криму М.Азаров, він має намір обговорити з В.Путіним можливі спільні зусилля для вирішення проблем Севастополя. Також українська сторона розробила і передала на розгляд російській концепцію економічного співробітництва України та Росії до 2020 року.

Новину додано у понеділок, 28 червня 2010 року, о 13:51, показати всі новини за понеділок, 28 червня 2010 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Нові україно-російські відносини", показати всі новини по темі "Нові україно-російські відносини"

Ще новини по темі: