ГоловнаНовини ► У Києві затримали Лозінського – Генпрокуратура. ОНОВЛЕНО
знайти

У Києві затримали Лозінського – Генпрокуратура. ОНОВЛЕНО

У Києві затримали Лозінського – Генпрокуратура. ОНОВЛЕНОУ понеділок у Києві співробітники Генеральної прокуратури та Служби безпеки України затримали колишнього народного депутата Віктора Лозінського, підозрюваного в причетності до вбивства.

У понеділок у Києві співробітники Генеральної прокуратури та Служби безпеки України затримали колишнього народного депутата Віктора Лозінського, підозрюваного в причетності до вбивства.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

За інформацією прес-служби, В. Лозінський сам прийшов до Генпрокуратури. "Його обклали настільки, настільки звузилося коло, що йому нічого не залишалося робити", - розповіли у відомстві.

Наразі В. Лозінський перебуває в Генпрокуратурі.

У свою чергу керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в понеділок у Києві зазначила, що їй не відомо, чи прийшов В. Лозінський з повинною. За її словами, співробітник СБУ "за руку вів його до дверей Генпрокуратури". "Прийшов, але за руку", - сказала М. Остапенко.

При цьому керівник прес-центру СБУ наголосила: "Я не знаю, чи прийшов він із повинною".

М.Остапенко уточнила, що затримання відбулося об 11-й годині понеділка і стало результатом спільних масштабних заходів СБУ та Генпрокуратури. "Наразі він перебуває у слідчого Генпрокуратури і дає свідчення", - сказала вона.

Як повідомлялося, 16 червня в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю народного депутата (БЮТ) В. Лозінського, прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського і громадянина В. Олійника із застосуванням вогнепальної та холодної зброї, внаслідок чого загинув 55-річний В. Олійник. Є. Горбенка і М.Ковальського було затримано, їм пред'явлено звинувачення.

3 липня Верховна Рада позбавила депутатських повноважень В. Лозінського за його заявою. Після пред'явлення звинувачення В. Лозінському в завданні тілесних ушкоджень, які спричинили смерть В. Олійника, екс-депутата було оголошено в розшук. Згодом з'явилася інформація про його можливе перебування в Ізраїлі. У зв'язку з цим українське бюро Інтерполу направило запит до Ізраїлю. Прес-секретар ізраїльської поліції Олексій Кагальський в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив, що ізраїльські правоохоронці не отримали юридичних документів для обґрунтування розшуку В. Лозінського.

У свою чергу Генеральна прокуратура України запевнила, що з українського боку "немає ніякого гальмування справи", й усі документи для пошуку екс-депутата було направлено.

Наприкінці лютого 2010 року Печерський суд Києва заарештував Василя Перепелицю, єгеря Голованівського лісництва Кіровоградської області, одного зі спільників екс-нардепа від БЮТ В.Лозінського, що переховувався від слідства.

Новину додано у понеділок, 1 березня 2010 року, о 12:13, показати всі новини за понеділок, 1 березня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Справа Лозінського", показати всі новини по темі "Справа Лозінського"

Ще новини по темі:

  • Лозінського відпустять під підписку?

    Лозінського відпустять під підписку? (17.11.2010 11:32)

    Очікується, що вже сьогодні Генпрокуратура передає кримінальну справу екс-народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського до Верховного суду для того, щоб вирішити, в якому суді буде слухатися справа.
  • Справу В.Лозінського передадуть до суду в липні-серпні – О.Медведько

    Справу В.Лозінського передадуть до суду в липні-серпні – О.Медведько (17.06.2010 13:36)

    Генеральний прокурор України Олександр Медведько прогнозує, що справу щодо вбивства колишнім депутатом від БЮТ Віктором Лозінським громадянина України Валерія Олійника передадуть до суду орієнтовно в липні-серпні цього року. Про це він повідомив під час прес-конференції, передає кореспондент ІМК.
  • В.Лозінський продовжує ознайомлення з матеріалами кримінальної справи

    В.Лозінський продовжує ознайомлення з матеріалами кримінальної справи (10.06.2010 13:17)

    Обвинувачений в умисному вбивстві мешканця Голованівського району Кіровоградської області Віктор Лозінський та інші, причетні до цього злочину, продовжують ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.
  • Лозінського залишили під вартою ще на два місяці

    Лозінського залишили під вартою ще на два місяці (11.05.2010 16:30)

    Печерський районний суд Києва подовжив на два місяці термін перебування під вартою колишньому народному депутату України Віктору Лозінському, який обвинувачується у навмисному вбивстві на Кіровоградщині громадянина Валерія Олійника.
  • Слідство у справі Лозінського завершено

    Слідство у справі Лозінського завершено (28.04.2010 17:55)

    Генеральна прокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням екс-депутата Віктора Лозінського. Офіційні звинувачення пред'явлені: