ГоловнаНовини ► Волинські націоналістичні політичні сили пікетували Луцький суд, у якому вирішувалася доля Леніна (ФОТО)
знайти

Волинські націоналістичні політичні сили пікетували Луцький суд, у якому вирішувалася доля Леніна (ФОТО)

Вчора у Луцькому міськрайонному суді відбулося слухання справи щодо демонтування пам’ятника Леніну у селищі Маневичі. Інформує «Волинська правда».

Луцька міська організація партії «За Україну!» 30 червня підтримала Братство ОУН-УПА під стінами міськрайонного суду, яке подало позовну заяву на Маневицьку райдержадміністрацію з приводу демонтування пам’ятника тоталітарного комуністичного режиму, – повідомили у прес-службі Волинської обласної організації партії «За Україну!».

Не зважаючи на п.3 абз.6 Указу Президента України №250/2007 від 28 березня 2007 року, в якому, зокрема, йдеться про демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні та політичних репресій, Маневицька райдержадміністрація і досі не вжила жодних дій для виконання даного наказу. Причому, в 2009 році Волинська облдержадміністрація також визнала необхідність демонтажу пам’ятника.

Нагадаємо, що 15 червня винесення рішення щодо цього питання було перенесене на 30 червня у зв’язку з неявкою на судове засідання сторони відповідачів – представників Маневицької РДА. Натомість 30 червня на судовому засіданні справу було закрито, а Братству вояків ОУН-УПА рекомендовано звернутися до адміністративного суду, до компетенції яких нібито відноситься вирішення цього питання.

Під стінами міськрайонного суду близько тридцяти активістів міської організації партії «За Україну!» протистояли тиску членам місцевого осередку Комуністичної партії та представникам правоохоронних органів, які намагались перешкодити прес-службі «За Україну!» фотографувати дійство.

Відтак, подальший розвиток вирішення цього питання буде перебувати під контролем партії «За Україну!», яка готова до переможного кінця відстоювати інтереси Волинського Братства вояків ОУН-УПА.

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 12:23, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: