ГоловнаНовини ► Через дощі обвалився Пнівський замок. Оцінено збитки
знайти

Через дощі обвалився Пнівський замок. Оцінено збитки

Внаслідок проливних дощів на Прикарпатті стався частковий обвал п’ятої вежі Пнівського замку, який є пам’яткою національного значення.

Про це власкору ZAXID.NET повідомили в Івано-Франківському обласному управлінні культури.

"Ніхто не сподівався таких дощів, які підняли рівень ґрунтових вод. Обласна комісія з питань техногенних катастроф оперативно зробила акти обстежень та необхідну документацію для інформування про ситуацію Міністерства культури і туризму України", - повідомив начальник обласного управління культури Володимир Федорак.

За його словами, торік з обласного бюджету було виділено 25 тисяч гривень для виготовлення проектної документації щодо відновлення Пнівського замку. Водночас, силами місцевої влади було змінено русло ріки Підзамче, яка підмивала основу замку.

Наразі, обласна влада включила Пнівський замок у перелік постраждалих від стихії об’єктів і сподівається на допомогу Уряду у відновленні пам’ятки архітектури. На думку фахівців, для реставрації Пнівського замку необхідно біля 10 мільйонів гривень.

Вперше про Пнівський замок згадується в 1482 році. Замок збудований в селі Пнів Надвірнянського району Івано-Франківської області. Він споруджений з великих тесаних брил сірого гірського каменю. Замок зведений як оборонний об’єкт, укріплений п’ятьма вежами. Товщина мурів сягає до 2 метрів.

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 12:47, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Івано-Франківщина, показати всі Новини Івано-Франківська
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: