ГоловнаНовини ► Мерів призначатиме Рада, - політик
знайти

Мерів призначатиме Рада, - політик

«Вибори більше не потрібні. За новим законом волевиявлення перетворюють на фікцію, а правляча коаліція, по суті, буде призначати місцевих депутатів та мерів», - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, єдиною метою провладного законопроекту є недопущення «Фронту Змін» до місцевих виборів, які заплановано на жовтень 2010 року.

Як відомо, в останній момент перед внесенням у парламент законопроект про вибори місцевих рад і мерів поповнився нормою про те, що участь у виборах можуть взяти тільки ті місцеві осередки партій, які були зареєстровані не менше як за рік до дня голосування.

«Автори законопроекту чудово знали, що з нинішніх 682 місцевих та 27 обласних осередків «Фронту Змін» лише 18 були зареєстровані станом на 31 жовтня минулого року, і, відповідно, тільки вони зможуть взяти участь в перегонах цієї осені. Тому я чітко розумію – це політичне замовлення проти «Фронту Змін», - сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк пропонує Партії регіонів не соромитися і прямим текстом у законопроекті надати виключне право висувати кандидатів у депутати і мери місцевим організаціям лише тих партій, які входять у правлячу коаліцію.

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 12:49, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: