ГоловнаНовини ► В Азарова обділили коштами Волинь. У БЮТі кажуть, що більше грошей дали сусіднім регіонам
знайти

В Азарова обділили коштами Волинь. У БЮТі кажуть, що більше грошей дали сусіднім регіонам

Кабмін обділив Волинь коштами Стабілізаційного фонду, – про це «Волинську правду» повідомили у прес-службі БЮТ.

Народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Віктор Олійник обурений порядком розподілу в цьому році коштів Стабілізаційного фонду, які призначені для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів.

«Бюджетні кошти спрямовуються для надання субвенції з державного кошторису обласним бюджетам. Постановою від 31 травня цього року Кабінет Міністрів затвердив розподіл коштів Стабілізаційного фонду, які йтимуть на вирішення соціально-економічних проблем регіонів, – прокоментував парламентар цей урядовий документ. – Однак Волині дістануться мізерні кошти порівняно із тими, що передбачені для інших областей. Приміром, уряд Автономної Республіки Крим для здійснення соціальних програм може розраховувати на 500 мільйонів гривень, Одеська – на 92 мільйона гривень, Дніпропетровщина – більш ніж на 66,8 мільйона, Чернівеччина – на 92 мільйони. Солідні кошти спрямовуються на східні регіони. Як вказано в постанові Кабміну, там фінансуватимуться ще й окремі міста та об’єкти.

Уряд Миколи Азарова, напевне, вирішив «покарати гривнею» волинян за їхні традиційні політичні уподобання. Бо Волинь же, навіть якщо врахувати поправку на територію і кількість населення, залишилася обділеною коштами Стабілізаційного фонду. На соціально-економічний розвиток нашої області надійде звідти лише трохи більше 4,3 мільйона гривень тоді, як сусідні Тернопільська та Рівненська, приблизно однакові за кількістю населення і територією, отримають відповідно понад 11,3 мільйона і 9,3 мільйона гривень. З-поміж усіх об’єктів соціальної сфери нашої області, які потребують реконструкції, добудови, завершення будівництва, Кабмін виділив кошти тільки на реконструкцію приміщення Шацького районного суду, а також передбачив 8,3 мільйона гривень бюджетові Луцька на соціально-економічний розвиток міста. Ці кошти у кілька разів менші від тих, які надійшли на Волинь торік від уряду Юлії Тимошенко. Незважаючи на складну економічну ситуацію, зумовлену світовою економічною кризою, за їх рахунок вдалося завершити будівництво сільських газопроводів, шкіл, інших соціальних об’єктів».

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 13:09, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: