ГоловнаНовини ► Басейну біля РАЦСу не буде, поки Генплан не змінять. У «Тріаді» кажуть – через політику (ФОТО)
знайти

Басейну біля РАЦСу не буде, поки Генплан не змінять. У «Тріаді» кажуть – через політику (ФОТО)

Будівництва басейну на території скверу у Луцьку поблизу РАЦСу, що на проспекті Соборності, 18, не буде. Про це інтернет-виданню «Волинська правда» стало відомо на сьогоднішній прес-конференції, організованій у Волинському прес-клубі реформ приватним підприємством «Тріада».

«На даний момент будуватися не будемо», – сказала на прес-конференції представник ПП «Тріада» Діана Бортнік. До слова, попередньо представниця фірми заявила, що спорткомплекс «Олімпія» є чи не єдиним закладом в мікрорайонах 33-ого і 40-ого кварталів Луцька. «Поспішна реалізація першої черги спортивно-оздоровчого комплексу «Олімпія» дозволило приватному підприємству «Тріада» знайти інвестиції для реалізації ще одного амбітного проекту у сфері спортивної інфраструктури. Це 50-метровий плавальний басейн», – сказала Діана Бортнік та додала, що проект передбачав набір дітей у безкоштовні групи для малозабезпечених сімей у користування послугами басейну. За її словами, фірма не відчула з боку влади сприятливий інвестиційний клімат для реалізації цього проекту. Як стало відомо, сума проекту з будівництва басейну складала близько 20 мільйонів гривень. Діана Бортнік пов’язала те, що басейн не буде будуватися, з політичним фактором.

Разом з тим на прес-конференції журналісти нагадали її організаторам про те, що згідно з Генпланом міста Луцька на території скверу взагалі не передбачається будівництво басейну. А згідно з рішенням виконкому Луцької міської ради від 25.03.2010 http://pravda.lutsk.ua/news/21588/ мова йде лише про реконструкцію скверу поблизу відділу РАЦС.

На прес-конференції присутній заслужений архітектор України Андрош Бідзіля дорікнув, що в обласному центрі Волині функціонує один нормальний басейн. «Десять років тому ми розробили проект по тому скверу з дитячим, малим і великим басейном… Ми містобудівне обґрунтування тоді розробили не тільки для басейну», – зазначив Бідзіля та заявив, що сквером те місце, де мав бути басейн, важко було назвати. «Той сквер потрібно доводити до більш цивілізованого вигляду», – зауважив архітектор.

У свою чергу присутній на прес-конференції депутат Сергій Григоренко додав, що для того, аби будувати басейн, потрібно рішенням сесії змінювати Генплан Луцька. Проте організатори прес-конференції так і не сказали, чого вони не пропонували владі при попередніх обговореннях проекту Генплану внести у документ будівництво цього об’єкту. Разом з тим Григоренко зазначив, що будівництво спортивного комплексу повинно було охопити третину території скверу біля РАЦСу.

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 14:39, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: