ГоловнаНовини ► Олександр Курилюк перевірив хід оздоровчої кампанії на Волині
знайти

Олександр Курилюк перевірив хід оздоровчої кампанії на Волині

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк інспектував хід оздоровчої кампанії. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили в прес-службі Волинської ОДА.

Олександр Курилюк провів виїзне засідання міжвідомчої комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей на базі Володимир-Волинського району, міст Володимира-Волинського та Нововолинська.

Під час аналізу ходу літньої оздоровчої кампанії на зазначених територіях зазначалося, що у Володимирі-Волинському з 31 травня відкрилося і працювало 6 дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням, в яких відпочило 1040 дітей, з них 20 дітей – за батьківські кошти. Вартість харчування однієї дитини в день становила 7,00 грн. 20 дітей відпочивали в обласному наметовому таборі туристсько-краєзнавчого спрямування «Волинь-400», на відпочинок яких використано 8400 грн. з місцевого бюджету Володимир-Волинського міськвиконкому.

У Нововолинську з 3 червня 2010 року розпочали роботу 12 таборів з денним перебуванням на 1369 школярів. Вони функціонували при 10 загальноосвітніх та 2 позашкільних закладах. Харчування на одну дитину в день у таборі з денним перебуванням становило 8,00 гривень. Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Прикордонник» розпочав свою діяльність з 7 червня (упродовж літнього періоду планується оздоровити понад 405 дітей, провести три зміни по 21 дню). Харчування на одну дитину в день у даному закладі становить 42,00 гривні.

З 1 червня у Володимир-Волинському районі працювало 21 дитячий заклад відпочинку з денним перебуванням, де було оздоровлено 1255 дітей пільгових категорій. З 21 червня розпочали ІІ оздоровчу зміну 3 пришкільні табори, де відпочиває 55 дітей пільгових категорій. На оздоровлення дітей в дитячих закладах відпочинку з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах Володимир-Волинського району з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 93 022.00 гривень.

В ході проведення оздоровчої кампанії в першочерговому порядку оздоровлюються діти пільгових категорій. Відділами у справах сім’ї та молоді (молоді та спорту) в 2010 році направлено на оздоровлення в МДЦ «Артек» 44 дитини, з них з м. Володимира-Волинського – 14 дітей, м. Нововолинська – 19 дітей, Володимир-Волинського району – 11 дітей, а в ДП УДЦ «Молода гвардія» – 30 дітей: місто Володимир-Волинський – 5 дітей, місто Нововолинськ – 25 дітей.

Нововолинським міськвиконкомом проведена попередня домовленість з представниками релігійної громади християн віри євангельської щодо оздоровлення на оздоровчій базі в с.Сомин Турійського району 100 дітей з числа малозабезпечених та багатодітних сімей. Оздоровлення дітей буде здійснюватися за рахунок коштів релігійної громади з 5 по 22 липня цього року.

За кошти субвенції з обласного бюджету придбано 230 путівок: місто Володимир-Волинський – 34 путівки в позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку імені О.Кошового (село Дачне Ківерцівського р-ну); місто Нововолинськ – 156 путівок в позаміський дитячий заклад оздоровлення «Прикордонник»; Володимир-Волинський район – 20 путівок в ДОК «Барвінок» (село Павлівка Іваничівського рфйону), 20 путівок в ДОК «Веселка» (село Терешківці Горохівського рфйону).

У 2010 році у містах та районі збільшено видатки на проведення оздоровчої кампанії порівняно з минулим роком. Крім того, міськвиконкомами та райдержадміністрацією будуть додатково залучатися кошти спонсорів, батьків, підприємств та релігійних громад.

У місті Нововолинську 18 та 23 червня 2010 року понад двісті вихованців дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням та позаміського табору «Прикордонник» взяли участь в Олімпійському дні бігу. Програма заходу передбачала випробування окремо серед хлопчиків та дівчаток на чотирьох дистанціях. Переможці і призери змагань нагороджені дипломами та медалями, а всі учасники – солодощами. Під час оздоровчої кампанії проведено міські та районний огляд-конкурс на кращий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку.

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 17:40, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: