ГоловнаНовини ► Новий закон перетворює мерів у політичних кон`юнктурщиків, - Литвин
знайти

Новий закон перетворює мерів у політичних кон`юнктурщиків, - Литвин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що законопроект про місцеві вибори має бути цивілізованим і відповідати очікуванням суспільства.

«На моє глибоке переконання, зараз всім потрібно докласти зусиль, щоб зробити цей закон цивілізованим і таким, що відповідав би потребам і запитам суспільства, - сказав В.Литвин, відповідаючи на запитання журналістів у четвер у парламенті після ухвалення у першому читанні законопроекту про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. - Ніхто не в захопленні від цього законопроекту, а це означає, що ми повинні припинити політичну смиканину і до другого читання зробити його більш збалансованим».

«На превеликий жаль, як завжди, доводиться працювати у цейтноті», - додав він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо деяких норм законопроекту, зокрема, щодо висування мерів від політичних партій, В.Литвин зазначив, що міські голови, які представляють інтереси громади, повинні бути підзвітні насамперед її інтересам. «Але у нас мер висувається начебто від людей, і коли його обирають, починає почергово вступати в ту чи іншу політичну партію, що дезорієнтує людей і перетворює міського голову у політичного кон`юнктурщика». Тому мери міст, на думку керівника парламенту, повинні «чітко задекларувати, яку політичну платформу підтримують».

У цьому контексті голова Верховної Ради України не виключив, що у процесі підготовки до другого читання ряд норм законопроекту будуть відкориговані з урахуванням думки Асоціації міст України й органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Верховна Рада України у першому читанні прийняла проект закону про вибори місцевих рад від Партії регіонів.

Новину додано у четверг, 1 липня 2010 року, о 21:57, показати всі новини за четверг, 1 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: