ГоловнаНовини ► В Україні народ має вимагати свободи преси, - Клінтон
знайти

В Україні народ має вимагати свободи преси, - Клінтон

США та Європа дуже сильно підтримують свободу преси в Україні, але мені здається, від самого народу внутрішньо залежить щоб він цього (свободи преси прим. ред.) вимагав. Про це вчора, 2 липня, в ефірі телепередачі «Шустер Live» заявила держсекретар США Гілларі Клінтон, коментуючи питання утисків свободи преси в Україні.

"Ми дуже чітко висловлювались про те, що ми очікували, що цей уряд або уряд будь-якої демократії має захищати основні права, особливо свободу преси. І ми просили деяких гарантій та дій, які б дали нам впевненість, що ці свободи поважають. Таким чином зрозуміло, що США та Європа дуже сильно підтримують свободу преси, але мені здається, від самого народу внутрішньо залежить щоб він цього вимагав. Це не може бути тільки у сфері журналістики. Це має бути вимогою від людей, які розуміють, що вільна преса є кращою гарантією їх власних прав", - зазначила Гілларі Клінтон. Нагадаємо, що вчора 2 липня до України з візитом прибула Державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон. Вона мала на меті обговорити з Президентом України Віктором Януковичем та іншими офіційними особами розвиток двосторонніх відносин.
Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 09:47, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Геополітика", показати всі новини по темі "Геополітика"

Ще новини по темі:

  • Україна і Румунія домовилися про відкриття нового міжнародного пункту (02.08.2010 22:02)

    30 липня в румунському місті Бая-Маре голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк та голова повітової ради Марамуреш Мірче Ман підписали Протокол доповнень до Угоди про співробітництво, укладеної 29 березня 2008 року. Відповідно до підписаного протоколу, сторони - Івано-Франківська облдержадміністрація (Україна) і повітова рада Марамуреш (Румунія) «надають необхідне сприяння»: для відкриття міжнародного пункту переходу через українсько-румунський державний кордон Шибене (Україна) – Поєніле-де-суб-Мунте (Румунія) «в межах компетенції, визначеної національним законодавством України та Румунії».
  • У Львові оголосили збір пожертв на добудову Генконсульства Польщі (02.08.2010 10:52)

    2 серпня о 10.00 працівники будівельної компанії «ВЕЕМ-Будсервіс» (м.Львів) оголосили безстрокову громадянську акцію протесту і заклику до Варшави про справедливе закінчення будівництва нового приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Львові.
  • Німеччина зняла застереження щодо приєднання України до Гаазької конвенції (02.08.2010 10:33)

    Німеччина зняла своє застереження стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Про це повідомила у своєму листі міністру юстиції України Олександру Лавриновичу тимчасова повірена у справах Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен.
  • Німеччина зніме заперечення проти приєднання України до Гаазької конвенції (26.07.2010 18:15)

    Німеччина незабаром зніме своє заперечення стосовно приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Про це в своєму листі міністрові юстиції України Олександру Лавриновичу заявив посол Федеративної Республіки Німеччина Ганс-Юрген Гаймзьот.
  • Львів'янина призначено послом України в Польщі (24.07.2010 15:29)

    Президент України Віктор Янукович своїм указом призначив Надзвичайним і Повноважним послом України у Республіці Польща Маркіяна Мальського.