ГоловнаНовини ► МНС-ники Волині побоюються, аби жнива «не погоріли»
знайти

МНС-ники Волині побоюються, аби жнива «не погоріли»

На Волині рятувальники дбають про безпечну жнивну кампанію. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у ГУ МНС Волині.

На Волині підготовка до жнив у розпалі. Рятувальники апелюють до аграріїв про суворе дотримання протипожежних правил – щоб зберегти від вогню урожай. На щастя, торік в жодному господарстві Волині не виникало ситуацій, які б перешкодили успішному збиранню хлібів, проте в державі зафіксовано низка пожеж, що знищили торішній урожай.

Щоб з’ясувати стан протипожежного захисту агропідприємств області, вивчити ситуацію із дотриманням протипожежних правил на зернотоках та хлібоприймальних пунктах, переконатися, що приміщення, де зберігатиметься майбутній урожай належно обладнані відповідно до вимог, а техніка, що працюватиме на полях та ланах, оснащена первинним засобами пожежогасіння, працівники Головного управління МНС у Волинській області здійснюють планові та позапланові перевірки.

Інспектори держпожнагляду області, ретельно перевіряючи місця зберігання насіннєвого фонду та нового врожаю, реалбази, комбікормові заводи та хлібоприймальні пункти, а також склади мінеральних добрив та засобів захисту рослин, пально-мастильних матеріалів, акцентують увагу не тільки на належному оснащенні не тільки засобами гасіння пожежі, блискавкозахистом, а й з’ясовують, чи проводилися інструктажі з особами, задіяними на збиранні врожаю.

У період жнив особливо гостро стоїть питання боєздатності місцевих пожежних підрозділів, здатних оперативно реагувати на надзвичайні події на об’єктахз агропромислового комплексу. У Ратнівському, Любомльському та Володимир-Волинському районах це питання вирішено, тоді як у Луцькому районі та на Горохівщині потребує покращання.

Щоб не допустити виникнення пожеж при дозріванні та збиранні врожаю, необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Пам’ятайте: категорично заборонено палити, розводити та залишати без догляду багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу скирт соломи та сіна, небезпечно спалювати стерню! Окремим керівникам господарств не варто економити кошти на виконанні приписів Державного пожежного нагляду МНС і треба відповідально поставитися до питання забезпечення надійного протипожежного захисту під час врожайної кампанії, адже, як відомо, скупий платить двічі.

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 10:49, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: