ГоловнаНовини ► Ініціатори нового законопроекту вирішують, хто братиме участь у виборах, - експерт
знайти

Ініціатори нового законопроекту вирішують, хто братиме участь у виборах, - експерт

Проект нового закону про вибори до місцевих рад передбачає, що його ініціатори зможуть вирішувати: хто має, а хто не має права взяти участь у виборах. Про це вчора, 2 липня, в ефірі телепередачі «Шустер Live» заявив політолог Кость Бондаренко.

«Ініціатори нового проекту закону сьогодні демонструють таку річ, яка у церкві називається «гординя» - це коли хтось вважає, що він розумніший за інших, в даному випадку розумніший за виборців. Мовляв, нам сьогодні потрібно подбати про те, щоб ті чи інші політичні проекти не взяли участь у виборах, а тільки політичні партії. Таким чином розписується в тому, що насправді вони можуть вирішити питання: хто має право, а хто не має права взяти участь у виборах. Норма, яка запроваджується, про 365 днів – це норма про те, що нові політичні сили, нові проекти чи нові політичні партії не зможуть взяти участь у виборах. Час іде, все змінюється. Сьогодні приходять нові політичні сили, а їм кажуть: почекайте 5 років, за 5 років зареєструйте згідно із встановленими нормами свої парторганізації. А через 5 років давайте, доводьте, що ви нові. Давайте на 5 років зупинимо час… Більше того, уявіть, що є якась політична сила і є два округи – дві дільниці і на одній можуть голосувати за цю політичну силу, а на іншій не можуть. Отож, кому більше ми повинні довіряти: своєму народові чи чиновникам, які мають реєструвати політичні сили», - прокоментував основні норми проекту закону про вибори до місцевих рад Кость Бондаренко.

Нагадаємо, автор законопроекту про місцеві вибори, представник Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що «для того, щоб у нас не було політичних проектів "під вибори", а були політичні партії, які несуть відповідальність перед своїми виборцями і були прописані ці норми».

Як повідомляв ZAXID.NET , 1 липня, Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про вибори місцевих рад від Партії регіонів.

1 липня, ВРУ підтримала проект постанови №6592 "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 2010 року (31 жовтня 2010 року)".

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 11:40, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: