ГоловнаНовини ► Тимошенко пожалілася європейським жінкам на Азарова та Януковича
знайти

Тимошенко пожалілася європейським жінкам на Азарова та Януковича

«Я щаслива бути сьогодні серед сильних жінок, серед інтелектуальної потужної еліти світу, яка представляє світову демократію. Сьогодні дійсно визначний форум. Я не так часто веду розмову про те, яке місце жінки в політиці, яке місце чоловіка, бо я завжди себе в політиці відчувала трошечки чоловіком. І тому я навчилася думати, як вони, читати, як вони і навчилася боротися з ними на достатньо рівних правилах без будь-яких послаблень і без будь-яких спеціальних квот», – зазначила лідер БЮТ Юлія Тимошенко 3 липня під час дискусії на Зустрічі високого рівня у Кракові.

Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі Юлії Тимошенко.

Також у своєму виступі Тимошенко наголосила: "Я дійсно пройшла у своєї країні немаленькі випробування, в тому числі і революціями, і владою, і репресіями, і в’язницею, і опозицією. По суті, я встигла за короткий термін перебування у політиці відчути на своєму власному житті як відповідальність влади, так і жорстокість влади по відношенню до опозиції.

Як свідчить історія, зокрема, Помаранчевої революції, там де чоловіки бувають непослідовними, жінки послідовні, там, де чоловіки ламаються, жінки можуть стояти, там, де чоловіки йдуть на сумнівні компроміси, жінки можуть зробити ці компроміси сумісними з цінностями. Тому складне у нас завдання, дорогі жінки, ще й тому, що наш досвід говорить про те, що пройти у світ великої високої політики, у світ високого великого бізнесу, у світ ефективного громадянського суспільства нам з вами потрібно мати на порядок більше сил, інтелекту, впевненості, віри, переконань, ніж це потрібно чоловікам.

Я хочу всім нам, жінки, побажати, щоб ми дійсно відчули свою спеціальну місію, яка полягає в тому, щоб нести у цинічний світ політики, цинічний світ бізнесу, нести свою складову честі, совісті, добра, відповідальності і від цього світу обов’язково стане краще.

Я великі надії покладаю на сьогоднішнє зібрання демократичної спільноти, тому що один з пунктів порядку денного – це складання Дорожньої карти, як зробити всі інституції за зміцнення демократії у світі більш ефективними.

Сьогодні для моєї країни це ефективна складова порядку денного, тому що сьогодні в Україні змінилася влада після Помаранчевої революції і ми спостерігаємо, як починає повертатися після свободи (а ми зробили добрий ковток свободи після пострадянського засилля) сьогодні починає повертатися авторитаризм в нашу країну. І для того, щоб не бути як представник опозиції необ’єктивною, я вам наведу тільки дві цитати. Перша цитата прем'єр-міністра нашої країни: "Не жіноча справа займатися реформами" і друга цитата президента України: "Жінка мусить піти на кухню". Це тільки те, що стосується жінок, а насправді це стосується України. Тому я хочу сьогодні зробити свій внесок у певні поради, як боротися за демократію насправді і як насправді демократіям перемагати, об’єднуючи зусилля і жінок, і чоловіків".

Нагадаємо, Юлія Тимошенко на запрошення міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перебуває з візитом в Кракові (Польща), де бере участь у Зустрічі високого рівня з питань демократії, присвяченій 10-річчю Співтовариства демократій, заснованого у 2000 році за ініціативою Держсекретаря США Мадлен Олбрайт та міністра закордонних справ Польщі Броніслава Геремека.

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 14:00, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Політика", показати всі новини по темі "Політика"

Ще новини по темі: