ГоловнаНовини ► Для готелів до Євро-2012 у Львові шукатимуть пільгові кредити
знайти

Для готелів до Євро-2012 у Львові шукатимуть пільгові кредити

Для готелів до Євро-2012 у Львові шукатимуть пільгові кредитиЗ представниками банків у Львові буде проведено нараду щодо надання пільгових кредитів для будівництва готелів до Євро-2012

повідомив 3 липня під час засідання обласної Координаційної ради з питань підготовки готельної інфраструктури до Євро-2012 голова Львівської ОДА Василь Горбаль.

Серед основних проблем міста у частині забезпечення чемпіонату необхідною кількістю готельних номерів під час наради було відзначено те, що інвестори досі не почали будувати готелі, та проходження дозвільних процедур.

Відповідно до вимог УЄФА у Львові має бути 1020 п’ятизіркових номерів, 1315 – чотиризіркових та 210 – тризіркових номерів. Компанія «ТУІ Тревел», яка є офіційним туроператором УЄФА. підписала угоди з діючими готелями Львова та області на 2329 номерів, 735 з яких п’ятизіркові, 1261 – чотиризіркові, 333 – тризіркові.

На сьогодні ситуація виглядає так, що до чемпіонату у Львові реально реалізувати проект з добудови другої черги готелю «Леополіс», будівництва готелю «Максим» на вул. Фредра, та, за наявності коштів, реалізувати проект будівництва готельного комплексу на вул. Федорова. Директор департаменту «Євро 2012» Львівської міської ради Олег Засадний запевнив, що реалізація згаданих проектів повною мірою забезпечує необхідні готельні номери.

Кількість необхідних номерів до чемпіонату забезпечуватиметься і за рахунок готелів у Трускавці. Заступник міського голови Трускавця Ярослав Чистогольський наголосив, що додаткові місця, окрім вже наявних, може забезпечити готелі «»«Ріксос-Прикарпаття» та «Шале Грааль». Серед проблем, які необхідно вирішити у Трускавці – ремонт доріг, водопостачання міста та приведення до належного стану парків. Крім того, до Євро-2012 у Моршині будують два готелі підвищеної комфортності

До оновленої Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012 увійшли 40 готелів зі Львова (14 заплановано збудувати, а 26 – реконструювати) та 37 – з області (10 заплановано збудувати, 27 - реконструювати). Керівники області та міста наголосили, що відповідно до ситуації можливо внести додержавної цільової програми готелі, які 100% будуть збудовані до Чемпіонату.

Також під час наради заступник голови ОДА Володимир Губицький наголосив, що незабаром буде проведено нараду із ректорами навчальних закладів по реконструкції гуртожитків, де мають розмішати близько 6 тис. вболівальників.

 

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 14:24, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "спорт і культура", показати всі новини категорії "спорт і культура"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Євро-2012", показати всі новини по темі "Євро-2012"

Ще новини по темі: