ГоловнаНовини ► Держархів Тернопільщини підписав угоду з Фундацією імені св. Королеви Ядвіги
знайти

Держархів Тернопільщини підписав угоду з Фундацією імені св. Королеви Ядвіги

Державний архів Тернопільської області підписав довгострокову угоду з Фундацією імені святої Королеви Ядвіги для Університету Папського Івана Павла II в Кракові про створення фонду користування на документи з історії Римо-католицької церкви.

Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі Тернопільської ОДА, згідно з угодою архів отримає спеціальну апаратуру для створення електронних копій документів та матиме можливість сформувати фонд користування на документи цієї тематики, що зберігаються у фондах державного архіву Тернопільської області.

До кінця липня очікується перший транш відповідно до угоди. Співпраця з Фундацією розширить доступ користувачам до архівної інформації, дасть можливість здійснювати наукові дослідження

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 16:09, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "наука та здоров'я", показати всі новини категорії "наука та здоров'я"
Географія: Тернопільщина, показати всі Новини Тернополя
Тема: "Наука", показати всі новини по темі "Наука"

Ще новини по темі:

  • Из-за купленной диссертации Нелей Штепы в Киеве начались студенческие акции протеста

    Из-за купленной диссертации Нелей Штепы в Киеве начались студенческие акции протеста (31.08.2010 16:33)

    Сегодня, 31 августа, накануне нового учебного года, под стенами Министерства образования и науки и Высшей аттестационной комиссии студенты украинских ВУЗов провели митинг с требованием немедленного прекращения коррупции в сфере образования.
  • Вища атестаційна корупція

    Вища атестаційна корупція (29.08.2010 13:35)

    Захист кандидатської дисертації Нелі Штепи відбулася 13 березня 2010 року. Як бачимо з наведеного відео, 3 лютого 2010 Неля Штепа на виступі в тролейбусному депо міста Слов'янська Донецької області, не розбираючись у наукових званнях, думала про те, що 13 березня 2010 року вона буде захищати докторську дисертацію.
  • Сьогодні Львів прощатиметься з Ярославом Ісаєвичем (25.06.2010 9:19)

    24 червня відійшов у вічність Ярослав Дмитрович Ісаєвич – видатний український історик, громадський діяч, академік Національної Академії наук України, директор Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, голова Національного комітету істориків України.
  • У Львові пропонують створити сучасний Центр науки для дітей і молоді (23.06.2010 16:23)

    Львівські науковці, освітяни прагнуть створити у Львові Центр науки для розвитку у дітей та молоді зацікавлення до наукового пізнання. Ідею подали польські колеги з Любліна, що прагнуть створити такий Центр у своєму місті, й готуються до подачі грантової заявки на фінансування Євросоюзу. Про це 23 червня під час прес-конференції повідомив директор «Палацу Мистецтв» Юрій Гнатковський.
  • Західний науковий центр НАН України підписав угоду про співпрацю з Тернопільщиною (12.06.2010 16:12)

    11 червня у Тернополі голова Західного наукового центру НАН України Зеновій Назарчук підписав угоду про співпрацю з головою Тернопільської облдержадміністрації Ярославом Сухим та головою Тернопільської облради Олексієм Кайдою. Крім цього документу, сторони завізували також Програму про співпрацю до 2015 року.