ГоловнаНовини ► Верховна Рада змінила закон про ОСББ
знайти

Верховна Рада змінила закон про ОСББ

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку". Законопроектом пропонується викласти Закон "Про об´єднання співвласників багатоквартирного будинку" в новій редакції, яка спрямована на запровадження сучасної системи управління житловим фондом з активним залученням до цих процесів населення та активізацію створення таких об‘єднань.

Про це ZAXID.NET повідомили в інформаційному управлінні ВРУ.

Згідно із проектом, об´єднання створюється власниками квартир в багатоквартирних житлових будинках, житлових комплексах разом із власниками нежитлових приміщень, які розташовані у відповідному житловому будинку, житловому комплексі, яким на праві спільної часткової власності належить неподільне майно. В одному житловому комплексі може бути створене тільки одне об’єднання. Власники житлових будинків також можуть створити об´єднання.

Основна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав власників приміщень, орендарів та наймачів,на володіння та користування спільним майном членів об'єднання, належне утримання будинку та прибудинкової території, сприяння членам об'єднання, орендарям та наймачам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання.

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 16:21, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Україна, показати всі Новини України
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: