ГоловнаНовини ► Нардеп Мойсик сплутав рейдерство з наведенням порядку, - губернатор Прикарпаття
знайти

Нардеп Мойсик сплутав рейдерство з наведенням порядку, - губернатор Прикарпаття

«Рейдерського захоплення державного підприємства державними органами влади бути взагалі не може. Це нонсенс», – так прокоментував на прес-конференції голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк депутатський запит народного обранця Володимира Мойсика щодо звільнення з посад керівника області Вишиванюка та керівника Коломийського району Негрича через нібито рейдерську атаку ДП «Залучанський спиртовий завод».

Звинувачення, яке Мойсик зробив у ВР України 2 липня, Вишиванюк категорично відкидає, повідомив корепондент ZAXID.NET .

За словами Михайла Вишиванюка, Мойсик свого часу звернувся до нього з проханням призначити на посаду виконуючого обов’язки директора Залучанського спиртзаводу Ореста Комушкіна. Мовляв, добре знає людину і гарантує його порядність та фаховість.

«Таке погодження я підписав», - зізнався Вишиванюк. Проте, концерн «Укрспирт» цю кандидатуру відхилив і представив нову людину зі сторони, «яка нікого не знає в правоохоронних органах і не відає схем по розкраданню підприємства».

«Призначити керівника – це справа державна», - наголосив Вишиванюк. Саме це призначення , стверджує губернатор, і викликало шквал невдоволення з боку народного депутата Володимира Мойсика.

«В мене склалось враження, що держава відібрала завод у пана Мойсика і забрала у свою власність», - говорить Вишиванюк і риторично запитує, чому Мойсик не захищає з трибуни Верховної Ради завод «Коломиясільмаш» та інші підприємства, «де немає ані роботи, ані зарплати».

За словами губернатора, держава має намір навести порядок на підприємстві, де порушено 3 кримінальні справи і одну з них – передано до суду.

Водночас, Вишиванюк запевнив, що подібні зміни керівників та їх перевірка в області буде тривати «з метою виконання вимоги Президента України Віктора Януковича – повернути довіру людей до влади і навести порядок».

Довiдка ZAXID.NET

У 2005 році до ДП «Залучанський спиртовий завод» приєднано ДП «Підгайчиківський спиртовий завод». Загальна потужність підприємства складає 5 000 дал спирту етилового на добу, увесь технологічний процес автоматизований. Продукція заводу використовується для виробництва горілки відомих торгових марок «Хортиця», «ПРАЙМ», «Хлібний дар», «Франківська», «Цісарська», «Княгинин».

Новину додано у суботу, 3 липня 2010 року, о 17:49, показати всі новини за суботу, 3 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Івано-Франківщина, показати всі Новини Івано-Франківська
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: