ГоловнаНовини ► У Кропиви ставлять рекорди по несплаті за газ, – кажуть в ОДА
знайти

У Кропиви ставлять рекорди по несплаті за газ, – кажуть в ОДА

Станом на 1 липня цього року рівень розрахунків всіх категорій споживачів області за електроенергію становив 99%, за природній газ – 89%, – про це на сьогоднішній апаратній нараді у голови облдержадміністрації повідомив заступник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Володимир Бондарук. Інформує інтернет-видання «Волинська правда».

«За останні два місяці значно зменшилася заборгованість споживачів за використаний природній газ, – сказав Бондарук. – На 27 мільйонів гривень». Однак, за його словами, якщо волиняни повністю розрахувалися за блакитне паливо, то підприємства теплокомуненерго мають ще значні борги. Зокрема, у 2010 році загальна сума заборгованості становить 32 мільйони гривень, у тому числі різниця у тарифах на послуги з теплопостачання для населення складає 15 мільйонів гривень. Разом із тим Бондарук зауважив, що заборгованість підприємств ТКЕ перед постачальниками газу має бути, згідно з графіками, погашена до жовтня.

Окрім того чиновник каже про те, що підприємства почали виконувати графіки з погашення заборгованостей за спожите блакитне паливо. За словами Бондарука, якщо у ДКП «Луцьктепло» на даний час найбільша заборгованість за газ (13 мільйонів гривень, у тому числі різниця у тарифах – 10 мільйонів), то це підприємство протягом червня оплатило 8 мільйонів гривень боргів. Щодо інших підприємств ТКЕ, то ситуація виглядає наступним чином: «Ковельтепло» – заборгованість 2,2 мільйони гривень (протягом червня оплачено 1,5 гривень заборгованостей); Володимир-Волинське ТКЕ – борг складає 1,6 мільйони гривень (протягом червня оплачено 600 тисяч гривень); Нововолинське ТКЕ – 1,8 мільйони гривень (оплачено протягом червня боргу на суму 1,1 мільйони гривень). «До початку опалювального періоду вони мають можливість погасити заборгованість за природній газ», – зазначив Бондарук.

Також на нараді Володимир Бондарук згадав і про ТзОВ «Східно-Європейська енергетична компанія». За словами посадовця підприємство розрахувалося за спожитий природній газ у 2010 році на 48%, а цьогорічна заборгованість за газ цього товариства становить 11,9 мільйонів гривень. «Протягом червня це товариство, використавши природного газу на суму 1,1 мільйона гривень, не заплатило ні однієї копійки. Це взагалі, черговий рекорд», – резюмував Бондарук.

Новину додано у понеділок, 5 липня 2010 року, о 10:01, показати всі новини за понеділок, 5 липня 2010 року
Категорія "події", показати всі новини категорії "події"
Географія: Волинь, показати всі Волинські новини
Тема: "Новини Луцька та Волині", показати всі новини по темі "Новини Луцька та Волині"

Ще новини по темі: