ГоловнаНовини ► Владу Львова після Євро-2012 переселять біля стадіону
знайти

Владу Львова після Євро-2012 переселять біля стадіону

Проект перенесення адміністративних будівель у Львові за межі центру міста – дуже реальний. Але саме будівництво нових адмінкорпусів може розпочатися лише після закінчення Євро-2012, – переконаний міський голова Львова Андрій Садовий.

Зі слів мера, згідно з домовленостями з УЄФА, під час Євро-2012 на ділянці довкола стадіону має бути розміщена зона гостинності.

«На сьогодні ми маємо напрацювання, які зробила Ernst&Young. Там (довкола стадіону) будуть розбудовувати новий район. З кожним днем кількість машин у Львові збільшується. Всі їдуть до центру – до влади. Тому владу з центру треба забрати до стадіону. Тим більше, що це дуже близько, машиною з центру можна доїхати за 18-20 хв», – сказав Андрій Садовий.

За його словами, міська, обласна влада, суди та прокуратура мають переселитися з центру міста.

«Тоді буде знято і питання корків в центральній частині Львова», – сказав мер. Він додав, що також місто розглядає можливість будівництва підземних паркінгів, як уже зазначалось, на вул. Стефаника-Коперника, вул. Вітовського, однак є проблема з бюджетними коштами на такі об’єкти. Мер наголосив, що зокрема йдеться про наповнення бюджету податковими надходженнями і зауважив, що на цю ситуацію суттєво могло б вплинути введення податку на нерухомість, який діє у всьому цивілізованому світі.

Також, відповідаючи на запитання про те, що ж мало б з’явитись на місці мерії в стінах Ратуші, Андрій Садовий зазначив, що тут має залишитись сесійна зала. Також на першому поверсі мер хотів би бачити музей міста.

«Також там можна розмістити галереї. Це прекрасне місце для туристів. А усі управління і департаменти мають бути там, де буде комфортніше мешканцям», – додав він.

Новину додано у понеділок, 5 липня 2010 року, о 14:37, показати всі новини за понеділок, 5 липня 2010 року
Категорія "політика", показати всі новини категорії "політика"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Влада, суспільство", показати всі новини по темі "Влада, суспільство"

Ще новини по темі: