ГоловнаНовини ► Горбаль доручив провести на "Автонавантажувачі" ревізію
знайти

Горбаль доручив провести на "Автонавантажувачі" ревізію

Сьогодні, 5 липня, відбулася нарада щодо ситуації на групі підприємств «Автонавантажувач» у голови Львівської облдержадміністрації Василя Горбаля за участі представників інвестора, трудового колективу, ДПА у Львівській області, ФДМУ у Львівській області, прокуратури, УБОЗу. «Нарада була запланована, вихід працівників на страйк лише пришвидшив її», - зазначив Василь Горбаль під час брифінгу.

Василь Горбаль повідомив, що ситуація із групою підприємств, її структурою власності є надзвичайно заплутаною і щоб зрозуміти ситуацію необхідно провести комплексний аналіз ситуації. Для цього створено робочу групу з представників контролюючих та правоохоронних органів, планується провести повну інвентаризацію підприємств. В. Горбаль публічно звернувся до співвласників «Автонавантажувача» з проханням не чинити опір інвентаризації. Голова Львівської облдержадміністрації зазначив, що інвентаризація, окрім іншого, допоможе оцінити роль представників Фонду держмайна у становищі підприємств. Наступна нарада щодо ситуації на групі підприємств «Автонавантажувач» запланована на 2 серпня.

Присутній під час брифінгу перший заступник голови Державної податкової адміністрації у Львівській області Микола Князевич заявив, що під час ревізії має бути проревізоване майно, що перебуває у податковій заставі, а також виявлене майно, яке може бути використане за потреби для погашення боргів.

Натомість голова Львівської облдержадміністрації повідомив, що на нараді був присутній представник нового потенційного інвестора підприємств – ТОВ «Укравтозапчастина», що входить до фінансово-промислової групи «Корпорація «Укрпромінвест». Василь Горбаль зазначив, що порозуміння між діючими інвесторами «Автонавантажувач» та потенційними могло б стати способом вирішення проблеми. Василь Горбаль додав: «Я б не хотів, щоб борги підприємства, зокрема з зарплати, гасилися за рахунок порізки на металобрухт обладнання».

Як прокоментував Микола Князевич ZAXID.NET заборгованість до бюджету групи підприємств «Автонавантажувач», що склалася за останні два роки, становить понад 1 млн. грн, заборгованість із зарплати – понад 1,5 млн грн.

Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Львівської облдержадміністрації Олег Немчінов повідомив ZAXID.NET , що у ВАТ «Автонавантажувач» 57,6% акцій належать державі, другим великим власником є ЗАТ «Розточчя».

Нагадаємо, 2 липня працівники ВАТ «Львівський завод автонавантажувач» та ВАТ «Львiвський завод гiдромеханiчних передач» (ЛЗГМП), спільно із працівниками низки інших підприємств перекрили вул. Шевченка у Львові з вимогою виплатити зарплату.

Новину додано у понеділок, 5 липня 2010 року, о 15:07, показати всі новини за понеділок, 5 липня 2010 року
Категорія "економіка", показати всі новини категорії "економіка"
Географія: Львівщина, показати всі Львівські новини
Тема: "Економіка", показати всі новини по темі "Економіка"

Ще новини по темі:

  • Цены на железную руду в 2014 году

    Цены на железную руду в 2014 году (05.03.2014 14:21)

    Vale не прогнозирует снижение стоимости железной руды
  • Вперше на Волині село розвиватимуть відповідно до стратегічного плану (19.09.2012 8:25)

    21 вересня 2012 року о 15:00 у будинку культури с. Козин Рожищенського району відбудеться круглий стіл на тему «Від спільних дій до успіху громад». Головна мета круглого столу – показати сільським громадам їхній потенціал, а також можливості для соціально-економічного розвитку села.
  • Янукович почне вирішувати проблеми українського села?

    Янукович почне вирішувати проблеми українського села? (18.09.2012 16:00)

    Як відомо, в українських селян та і взагалі в українського села – чимало проблем. Вирішити їх напередодні виборів вирішили у президентській команді. Серед найбільш популярних – це відтік сільських жителів, які не бачать перспективи, проживаючи у рідних населених пунктах, а поєднують своє благополуччя та майбутнє життя лише з урбанізованим містом.
  • Австралія хоче інвестувати у розбудову інфраструктури Львівщини (12.08.2010 20:37)

    Голова Львівської ОДА Василь Горбаль зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Австралії в Австрійській Республіці та Україні (за сумісництвом) Майклом Поттсом.
  • На Львівщині зібрано близько 80% зернових (12.08.2010 20:22)

    На Львівщині зібрано 78,8% зернових і понад 75% ранніх зернових. Про це 12 серпня під час прес-конференції повідомив заступник голови львівської облдержадміністрації Ярослав Панюра.